Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Στοιχεία από τη Μερόπη Τζούφη: / Στοιχεία από τη Μερόπη Τζούφη: 12.480 προσφυγόπουλα φοιτούν στο ελληνικό δημόσιο σχολείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στοιχεία από τη Μερόπη Τζούφη: / Στοιχεία από τη Μερόπη Τζούφη: 12.480 προσφυγόπουλα φοιτούν στο ελληνικό δημόσιο σχολείο

Περίπου 12.480 προσφυγόπουλα φοιτούν στο ελληνικό δημόσιο σχολείο γνωστοποίησε η υφυπουργός Μερόπη Τζούφη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε το υπουργείο Παιδείας με το Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη με τίτλο «μετανάστευση, εκτοπισμός και εκπαίδευσης: Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη», παρουσιάζοντας τις στοχευμένες παρεμβάσεις της Ελλάδας για την καταπολέμηση των διακρίσεων στην εκπαίδευση και τη σταδιακή ένταξη των προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ενώ παρουσιάστηκε η Παγκόσμια Έκθεση της UNESCO για την Παρακολούθηση της Εκπαίδευσης από εκπρόσωπο του οργανισμού.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας “όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες στελεχώνονται πλέον και με ψυχολόγους που παρέχουν συμβουλευτική υποστήριξη στους μαθητές πρόσφυγες, τις οικογένειές τους”.

Στα νησιά, συνολικά φέτος «λειτουργούν 113 Δομές Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφύγων, με 4.244 παιδιά, τόσο στην ενδοχώρα, αλλά και σε Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο και Κω. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τριάντα νηπιαγωγεία εντός Κ.Φ. και ΚΥΤ. Επιπλέον, υπάρχει σημαντική αύξηση των σχολικών μονάδων με τάξεις υποδοχής, έχοντας φτάσει τα 1.451 σχολεία. Σε αυτές είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν 8.230 μαθητές αιτούντες άσυλο / δικαιούχοι διεθνούς προστασίας.

Η εκπαίδευση είναι το όπλο ενάντια στον ρατσισμό

«Σε μια Ευρώπη που διχάζεται ανάμεσα στον συντηρητισμό και στην ξενοφοβία και αντιμετωπίζει το προσφυγικό και μεταναστευτικό φαινόμενο ως εισβολή, και σε μια Ευρώπη που προωθεί την αλληλεγγύη και την πολυπολιτισμικότητα, στη χώρα μας έχουμε συνταχθεί σαφώς με τη δεύτερη επιλογή» τόνισε η Μερόπη Τζούφη, υπογραμμίζοντας ότι «η εκπαίδευση είναι το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουμε απέναντι στη μισαλλοδοξία και τα αρνητικά στερεότυπα». Βασικό διακύβευμα, όπως είπε, για την κυβέρνηση είναι «ο διαρκής αγώνας για τη συγκρότηση μιας ευρωπαϊκής οικογένειας που θα εμπνέεται και θα προωθεί τις ανθρωπιστικές αξίες ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και εντέλει τον φασισμό».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL