Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών: Πρώτη φορά μετανάστες υποψήφιοι σε εκλογές

Εκατοντάδες χιλιάδες περιμένουν τις διαρκώς μεταβαλλόμενες προϋποθέσεις για την ελληνική ιθαγένεια

Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που για δεκαετίες εργάζονται στη χώρα και συμβάλλουν όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες με εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία, δημοτικά τέλη, εφορία και τα τσουχτερά παράβολα των αδειών παραμονής δεν έχουν δικαίωματα να ψηφίσουν, πολλώ δε μάλλον να είναι υποψήφιοι σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία. Και δεν έχουν δικαίωμα διότι εκκρεμεί ή δεν αρκούν οι διαρκώς μεταβαλλόμενες προϋποθέσεις για την ελληνική ιθαγένεια, όπως τονίζει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

"Το προνόμιο της ψήφου, που είναι πρωταρχικό δικαίωμα των πολιτών μιας δημοκρατίας, δίνεται στους μετανάστες ως δώρο, εάν και εφόσον ‘ανέβουν’ τον Γολγοθά της απόκτησης ελληνικής ιθαγένειας και επιβιώσουν τη γραφειοκρατία, την πολυπλοκότητα της διαδικασίας αλλά και τον ρατσισμό που τη συνοδεύει. Παρ’ όλα αυτά, ο χρόνος κυλά. Σήμερα, εν έτει 2019, μετά από τόσες αλλαγές στον νόμο, οι οποίες εφαρμόζονται δύσκολα, μόνο λίγες χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές. Δίνεται λοιπόν, για πρώτη φορά, η ευκαιρία, σε αυτή τη μικρή ομάδα νέων ανθρώπων, αλλά και πρώτης γενιάς μεταναστών που κατάφεραν να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια να ψηφίσουν ή και να ‘κατέβουν’ στις εκλογές" σημειώνει και επισημαίνει ότι "ως Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών είμαστε περήφανοι και νιώθουμε δικαιωμένοι για τις υποψήφιες και τους υποψηφίους που κατεβαίνουν για πρώτη φορά στις εκλογές που έρχονται. Όσες και όσοι από εμάς μπορούμε θα τους στηρίξουμε. Οι υπόλοιποι, που, δυστυχώς, είμαστε η πλειονότητα των μεταναστών, δεν μπορούμε να τους ψηφίσουμε. Αλλά θεωρούμε ότι η ψήφος είναι δύναμη. Όσοι μπορούμε ας τη δώσουμε και γι’ αυτούς που δεν την έχουν".

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με λίστα υποψηφίων οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία κατεβαίνουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και με κόμματα της Αριστεράς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις