Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Κάλεσμα του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για συμμετοχή στις εκλογές «και γι' αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάλεσμα του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για συμμετοχή στις εκλογές «και γι' αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα»

Τα αισθήματα υπερηφάνειας και δικαίωσης για την υποψηφιότητα, για πρώτη φορά, στις επικείμενες εκλογές μεταναστών που έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι μπορούν ισότιμα να ασκήσουν το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής της Δημοκρατίας - για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, το εκλογικό τους δικαίωμα».

Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι «μόνο λίγες χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές», την ώρα που «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, βάσει του Συντάγματος, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν -πόσο μάλλον να είναι υποψήφιες - υποψήφιοι, σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στη χώρα μας».

«Όσες και όσοι από εμάς μπορούμε θα τους στηρίξουμε. Οι υπόλοιποι που, δυστυχώς, είμαστε η πλειονότητα των μεταναστών, δεν μπορούμε να τους ψηφίσουμε. Αλλά θεωρούμε ότι η ψήφος είναι δύναμη. Όσοι μπορούμε ας τη "δώσουμε" και γι' αυτούς που δεν την έχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL