Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κάλεσμα του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών για συμμετοχή στις εκλογές «και γι' αυτούς που δεν έχουν τη δυνατότητα»

«Δυστυχώς, η πλειονότητα των μεταναστών, δεν μπορούμε να ψηφίσουμε. Αλλά θεωρούμε ότι η ψήφος είναι δύναμη. Όσοι μπορούμε ας τη "δώσουμε" και γι' αυτούς που δεν την έχουν», σημειώνει το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών

Τα αισθήματα υπερηφάνειας και δικαίωσης για την υποψηφιότητα, για πρώτη φορά, στις επικείμενες εκλογές μεταναστών που έχουν λάβει την ελληνική ιθαγένεια, εκφράζει με ανακοίνωσή του το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του «επιτέλους αυτοί οι άνθρωποι μπορούν ισότιμα να ασκήσουν το αυτονόητο δικαίωμα συμμετοχής της Δημοκρατίας - για την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, το εκλογικό τους δικαίωμα».

Ωστόσο, υπενθυμίζει ότι «μόνο λίγες χιλιάδες άνθρωποι μπορούν να συμμετέχουν στις εκλογές», την ώρα που «εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, βάσει του Συντάγματος, δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν -πόσο μάλλον να είναι υποψήφιες - υποψήφιοι, σε οποιαδήποτε εκλογική διαδικασία που διεξάγεται στη χώρα μας».

«Όσες και όσοι από εμάς μπορούμε θα τους στηρίξουμε. Οι υπόλοιποι που, δυστυχώς, είμαστε η πλειονότητα των μεταναστών, δεν μπορούμε να τους ψηφίσουμε. Αλλά θεωρούμε ότι η ψήφος είναι δύναμη. Όσοι μπορούμε ας τη "δώσουμε" και γι' αυτούς που δεν την έχουν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Κυβέρνηση συνοπτικών διαδικασιών

Η Ν.Δ. ή είναι μεθυσμένη από την επάνοδο στην εξουσία και λαφυραγωγεί ασύστολα ή έχει καβαλήσει το καλάμι και νομίζει ότι το κράτος τής ανήκει, οπότε δεν αισθάνεται την ανάγκη να δικαιολογήσει τις αποφάσεις της ή να τηρήσει κάποια προσχήματα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο