Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.8°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
10.7°C15.6°C
3 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.0°C16.0°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.0°C
4 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C13.9°C
2 BF 62%
Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Συντάγματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αποχώρησαν οι πρόσφυγες από την πλατεία Συντάγματος

Αποχώρησαν από την πλατεία Συντάγματος, νωρίς το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, οι πρόσφυγες που έμειναν άστεγοι μετά την εκκένωση της κατάληψης όπου ζούσαν από την αστυνομία, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Οι πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους ήταν οικογένειες με μικρά παιδιά και μία έγκυος, είναι στην πλειονότητά τους από το Ιράν και το Αφγανιστάν και έμειναν για δύο νύχτες επί της πλατείας Συντάγματος έως ότου πείστηκαν από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής να μεταφερθούν σε δομή του ΔΟΜ και στη συνέχεια σε ξενοδοχεία όπου και υπάρχουν θέσεις φιλοξενίας.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής το πρωί του Σαββάτου καλούσε τους πρόσφυγες "να ακολουθήσουν τις οδηγίες των ελληνικών αρχών και να μεταφερθούν άμεσα στα ξενοδοχεία. Η καθυστέρηση δεν βοηθάει στη βελτίωση της κατάστασής τους, δυσκολεύει την προσπάθεια των ελληνικών αρχών για ικανοποιητικές συνθήκες φιλοξενίας, ενώ δημιουργεί αρνητική εικόνα για τους ίδιους στην ελληνική κοινή γνώμη. Επαναλαμβάνουμε πως το ΥΜΕΠΟ σε κάθε περίπτωση φροντίζει για τα δικαιώματά τους, αλλά και οι ίδιοι υποχρεούνται να σέβονται τις διεθνείς συνθήκες και τους νόμους της χώρας που τους φιλοξενεί".

Παραδεχόταν επίσης ότι οι άνθρωποι έμειναν άστεγοι μετά την αστυνομική επιχείρηση και ανέφερε ότι τουπουργείο τους είχε προτείνει από την αρχή να μεταφερθούν σε διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, όπως έγινε και με τους υπόλοιπους που ήταν σε καταλήψεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL