Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Τετράδια, Μολύβια, Αγάπη & Χρώματα» από το Κ.Η.Φ.Η. στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών Μαλακάσας

Φωτογραφία αρχείου

Μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και αποδοχής οργανώνοντας τη Δράση «Πλέκοντας την Αλληλεγγύη»

O Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΗΦΗ Ελλάδος έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και αποδοχής οργανώνοντας τη Δράση «Πλέκοντας την Αλληλεγγύη», η οποία αγκαλιάστηκε με εξαιρετική θέρμη από τους ωφελούμενους και τους εργαζόμενους ποών δομών σ’ όλη τη χώρα (δωρίζοντας κασκόλ και σκουφιά που οι ίδιοι οι ηλικιωμένοι μας έπλεξαν για τα προσφυγόπουλα) στέλνοντας το μήνυμα της αγάπης, της αποδοχής και της αλληλεγγύης σ’ έναν πληθυσμό που τόσο πολύ μας έχει ανάγκη.

Κατά την επίσκεψη μας στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών Μαλακάσας εκφράστηκε από τον Υπεύθυνο Εκπαίδευσης κ. Κώστα Καλέμη η άμεση ανάγκη σε σχολικά είδη νηπιαγωγείου για τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή.

Σαν σύλλογος υποσχεθήκαμε να ανοίξουμε ένα δίαυλο επικοινωνίας και στήριξης με όποιο τρόπο μπορούμε και κυρίως με τις συνέργιες μας με τα σχολεία στις τοπικές κοινωνίες. Έτσι οργανώσαμε τη Δράση «Τετράδια, Μολύβια, Αγάπη & Χρώματα»

Σκοπός της δράσης μας ήταν μέσω της διαγενεακής σύνδεσης ηλικιωμένων και μαθητών, η συλλογή σχολικών ειδών τα οποία θα σταλούν στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών της Μαλακάσας για τις ανάγκες των παιδιών που φοιτούν στο νηπιαγωγείο εντός της δομής.

Στη δράση μας ανταποκρίθηκαν και πάλι αρκετά ΚΗΦΗ σ’ όλη την Ελλάδα, όπου μέσα από συναντήσεις μεταξύ ηλικιωμένων και μαθητών δημιουργήθηκε ένας εξαιρετικός δίαυλος επικοινώνιας που οδήγησε σε μια μοναδική πράξη διαγενεακής σύνδεσης.  Οι ηλικιωμένοι μας μοιράστηκαν με τα παιδιά τις εμπειρίες τους από τον πόλεμο και τόσο οι μαθητές αλλά και οι τοπικές κοινωνίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για τη συλλογή σχολικών ειδών.

Έτσι με βαριές αποσκευές, μέλη του ΔΣ του Συλλόγου θα βρεθούν στο Κέντρο Στέγασης Μεταναστών Μαλακάσας προκειμένου να παραδώσουν για άλλη μια φορά δέματα αγάπης απ’ όλη την χώρα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις