Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Πυρκαγιά με τέσσερις τραυματίες στο κέντρο προσφύγων του Σκαραμαγκά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά με τέσσερις τραυματίες στο κέντρο προσφύγων του Σκαραμαγκά

Πυρκαγιά με τέσσερις τραυματίες πρόσφυγες εκδηλώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στο Σκαραμαγκά. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε σκηνή όπου ζούσε πενταμελής οικογένεια με αποτέλεσμα οι γονείς και τα δύο από τα τρία παιδιά να νοσηλεύονται με εγκαύματα στο ΚΑΤ. Ο πατέρας και το ένα παιδί είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ η μητέρα με το δεύτερο παιδί δεν κινδυνεύουν από τα εγκαύματα που υπέστησαν, σύμφωνα με πηγές. Το τρίτο παιδί δεν τραυματίστηκε.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 2 το βράδυ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η οποία έσβησε τη φωτιά με οκτώ πυροσβέστες και τρία οχήματα. Εκτός από τους τραυματίες, ζημιές προκλήθηκαν και σε 3 σκηνές που βρίσκονταν δίπλα στην σκηνή της πενταμελούς οικογένειας.

Η οικογένεια είχε φτάσει πριν από λίγο καιρό στο κέντρο του Σκαραμαγκά και ζούσε σε σκηνή όπως και άλλοι πρόσφυγες που μεταφέρονται τον τελευταίο καιρό από τα νησιά στο συγκεκριμένο κέντρο. Όπως διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, οι σκηνές στο κέντρο του Σκαραμαγκά είναι προσωρινό μέτρο, μέχρι να βρεθούν άλλες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Χθες οι πρόσφυγες του κέντρου διαμαρτυρήθηκαν για την ύπαρξη των σκηνών και για το περιστατικό που παραλίγο να στοιχίσει τη ζωή μιας οικογένειας.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική δεν έχει καταλήξει ως προς τα αίτια της πυρκαγιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL