Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.4°C17.6°C
3 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.9°C15.9°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.7°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C14.5°C
1 BF 75%
Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Σεμινάριο για την προστασία θυμάτων trafficking
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Σεμινάριο για την προστασία θυμάτων trafficking

Διήμερο σεμινάριο το πλαίσιο εντοπισμού και προστασίας θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και την προστασία από τη σεξουαλική εκμετάλλευση διοργανώθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Λέσβο.

Σε αυτό συμμετείχε και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία στη διάρκεια της εισήγησής της τόνισε πως «πρέπει να παίρνουμε ρίσκα ως επαγγελματίες. Είναι μέσα στις υποχρεώσεις της δουλειάς μας».

Η ίδια υπογράμμισε την κρίσιμη σημασία, και σε ορισμένες περιπτώσεις την υποχρέωση, όσων εργάζονται στον ανθρωπιστικό τομέα, να αναφέρουν τα περιστατικά σεξουαλικής βίας και εμπορίας ανθρώπων στις αρμόδιες αρχές.

Το σεμινάριο, χαιρέτησε και ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ελευθέριος Ντουρουντούς. Ενώ διοργανώθηκε με τη συμμετοχή του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Διοτίμα - Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών / CRWI Diotima, της A21 Greece και της Praksis, με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission).

Καθώς οι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο που βρίσκονται σε κίνηση είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στην εμπορία ανθρώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση, ο στενός συντονισμός φορέων από ένα ευρύ πεδίο αρμοδιοτήτων, αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ως βασική προϋπόθεση για την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών.

Σύμφνωα με το ΑΜΠΕ, το σεμινάριο, έδωσε την ευκαιρία σε εκπροσώπους τοπικών αρχών, δημόσιων υπηρεσιών, της αστυνομίας, διεθνών οργανισμών και ανθρωπιστικών οργανώσεων, να ανταλλάξουν εμπειρίες και καλές πρακτικές και να ενισχύσουν τη δικτύωση και την ετοιμότητά τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL