Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Ν. Βούτσης στην ημερίδα για την ενίσχυση των πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών: / Ν. Βούτσης: Οι πολιτικές ένταξης των μεταναστών στα διακυβεύματα για το μέλλον της Ε.Ε.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης στην ημερίδα για την ενίσχυση των πολιτικών ενσωμάτωσης των μεταναστών: / Ν. Βούτσης: Οι πολιτικές ένταξης των μεταναστών στα διακυβεύματα για το μέλλον της Ε.Ε.

«Η Βουλή με όλες της τις δυνάμεις, με τα θεσμικά της όργανα, είναι πάντοτε παρούσα, πρόθυμη, διαθέσιμη για βοήθεια, ενθάρρυνση, εμπλουτισμό και εφαρμογή, εντέλει, των πολιτικών που αφορούν την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση μεταναστών και μεταναστριών» υπογράμμισε ο Νίκος Βούτσης χαιρετίζοντας τις εργασίες της ημερίδας «Ενίσχυση των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Ενσωμάτωσης των Μεταναστών/Μεταναστριών στην Ελλάδα» που πραγματοποιήθηκε χθες στην αίθουσα της Γερουσίας.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές και το επίδικό τους επισημαίνοντας ότι «η διαμόρφωση και κυρίως η εφαρμογή μιας συνεκτικής, ανθρώπινης, σύγχρονης πολιτικής για την κοινωνική ένταξη εγγράφεται ευθέως στα διακυβεύματα, για την υπόσταση, το μέλλον, την οντότητα και την ύπαρξη της Ε.Ε.». Ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι «οφείλουμε να περάσουμε στη φάση μιας συνεκτικής, επιθετικής, μακρόχρονης, σύγχρονης πολιτικής ένταξης για μεγάλα τμήματα των μεταναστευτικών, προσφυγικών ροών στην Ευρώπη», σε αντίθεση με το αίτημα των ξενοφοβικών δυνάμεων για αποτροπή των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών.

Σημείωσε επίσης ότι «πρέπει οι λαοί της Ευρώπης, σε δύο μήνες από τώρα, να έχουν πάρα πολύ καθαρό μπροστά τους το διακύβευμα», ώστε να αποφασίσουν την ενίσχυση «ενός νέου πολιτικού συσχετισμού σε όλα τα επίπεδα των εκλεγμένων οργάνων της Ε.Ε.», ενός πολιτικού συσχετισμού που θα συμβάλει στη διεύρυνση των πολιτικών ένταξης προσφύγων και μεταναστών σε πανευρωπαϊκή κλίμακα.

Τ. Χριστοδουλοπούλου: Να ενδυναμώσουμε τον προβληματισμό μας

«Η ημερίδα αυτή συμβάλλει στην προσπάθεια να ενδυναμώσουμε τον προβληματισμό μας, να σκεφτούμε και να προτείνουμε πολιτικές κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και μεταναστριών, ώστε πραγματικά να υλοποιούμε τις αρχές της δημοκρατικής κοινωνίας, που είναι ο σεβασμός του ανθρώπου, η αλληλεγγύη ενάντια στις διακρίσεις, τον ρατσισμό και τη ξενοφοβία» τόνισε από τη μεριά της η αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου. «Σε δύο μήνες έχουμε ευρωεκλογές, όλοι πρέπει να δυναμώσουμε τη φωνή μας διότι πιστεύουμε στη δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL