Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ / Θ. Φωτίου Ταχύτερα σε δομές φιλοξενίας τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ / Θ. Φωτίου Ταχύτερα σε δομές φιλοξενίας τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα

Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την ταχύτερη μεταφορά των ασυνόδευτων ανήλικων προσφυγόπουλων από τα Κέντρα Υποδοχής στις δομές φιλοξενίας βρέθηκε χθες στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία της UNICEF, του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) και της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (DG HOME).

Εξετάστηκαν επίσης οι δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας του υπουργείου Εργασίας με τους παραπάνω διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς, ενώ συζητήθηκαν το στρατηγικό πλάνο της UNICEF στην Ελλάδα για το 2019, καθώς και η επέκταση των προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μετά τη συνάντηση η Θ. Φωτίου δήλωσε: «Τα παιδιά, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, εθνικότητας, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό και στην προσπάθεια για τη συνολική αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, προωθούμε σειρά άμεσων μέτρων για τα ανήλικα που καταφθάνουν στη χώρα. Σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και τους διεθνείς οργανισμούς, απλοποιούμε τις διαδικασίες και δημιουργούμε επιπλέον δομές για τη φιλοξενία τους, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών».

Από την πλευρά της, η Afhsan Khan, περιφερειακή διευθύντρια της UNICEF Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας και ειδική συντονίστρια για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Ανταπόκριση στην Ευρώπη, τόνισε: «Η UNICEF σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG HOME) και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης υποστηρίζει ενεργά τη στρατηγική του υπουργείου Εργασίας, για την προστασία των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση του μοντέλου υποστηριζόμενης αυτόνομης διαβίωσης και της πλήρους εφαρμογής των νέων νομοθεσιών για την επιτροπεία και την αναδοχή και προωθώντας την ευημερία κάθε παιδιού στη χώρα».

Η Ελίζα Τσακίρη, επικεφαλής τμήματος πολιτικής και προγραμματικής υποστήριξης ΔΟΜ Περιφερειακού Γραφείου Βρυξελλών, επισήμανε: «Το υπουργείο Εργασίας συζήτησε τον μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό αναφορικά με τη στέγαση των ασυνόδευτων ανηλίκων στην Ελλάδα. Ο ΔΟΜ χαιρετίζει αυτό το σημαντικό βήμα εκ μέρους της κυρίας Φωτίου και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την UNICEF και την Ευρωπαϊκή Ένωση με γνώμονα τις βιώσιμες και μακροπρόθεσμες λύσεις».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Καρέλλας και η ειδική γραμματέας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, και άλλων πόρων, Λίλα Κόγου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL