Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Τραγωδία με ναυάγιο στο Αιγαίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τραγωδία με ναυάγιο στο Αιγαίο

Δύο παιδιά πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου ανοιχτά της Αλικαρνασσού (Μποντρούμ) όταν η πλαστική βάρκα στην οποία επέβαιναν βυθίστηκε.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, η βάρκα κατευθυνόταν προς την Κω, όμως μόλις 50 μέτρα από τις δυτικές ακτές της Τουρκίας, κοντά στην Αλικαρνασσό, βυθίστηκε. Η τουρκική ακτοφυλακή ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι 17 πρόσφυγες διασώθηκαν από τη θάλασσα, ενώ ακόμα 17 κατάφεραν να βγουν μόνοι τους κολυμπώντας στην παραλία.

Τα δύο παιδιά ανασύρθηκαν ημιθανή, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, και αργότερα στο νοσοκομείο άφησαν την τελευταία τους πνοή. Οι έρευνες για εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίστηκε για ώρες μετά σύμφωνα με την τουρκική ακτοφυλακή.

Την ίδια ώρα, στα ελληνικά χωρικά ύδατα, το Λιμενικό διέσωσε 345 πρόσφυγες και μετανάστες από τις 7 το πρωί της Παρασκευής 19 Οκτωβρίου έως την ίδια ώρα χθες το πρωί. Οι διασώσεις αυτές έγιναν σε εννέα περιστατικά στις θαλάσσιες περιοχές Αλεξανδρούπολης, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Κεφαλλονιάς.

Τροχαία με θύματα πρόσφυγες και μετανάστες

Την προηγούμενη ημέρα, με αίμα προσφύγων και μεταναστών βάφτηκε για άλλη μια φορά η άσφαλτος, αυτή τη φορά στη Γαληψό, στην Καβάλα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο οδηγός του ιδιωτικής χρήσης επιβατικού αυτοκινήτου, τύπου τζιπ, δεν σταμάτησε σε σήμα των ανδρών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καταδίωξη του οχήματος. Το όχημα με τους 12 μετανάστες και πρόσφυγες ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα προκειμένου να ξεφύγει από τους αστυνομικούς, ωστόσο εξετράπη της πορείας του, ανετράπη και τελικά τυλίχτηκε στις φλόγες στην Παλιά Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Γαληψού του Δήμου Παγγαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 12 μετανάστες είναι στην πλειονότητά τους άνδρες, κυρίως υπήκοοι Πακιστάν και Σομαλίας, ενώ μεταξύ αυτών υπάρχει μία γυναίκα και ένα παιδί και ο οδηγός θεωρείται πως ήταν ο διακινητής.

Από το σημείο απεγκλωβίστηκαν εγκαίρως οι τραυματισμένοι επιβαίνοντες στο όχημα και διακομίστηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου νοσηλεύονται. Δύο εξ αυτών είναι σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL