Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χρηματοδότηση 24,1 εκατ ευρώ από την Κομισιόν για τα προσφυγόπουλα στην Ελλάδα

Εκτός από την εκπαίδευση, τα χρήματα χρήματα αναμένεται να κατευθυνθούν για στέγαση, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και την παροχή τροφίμων για τα περίπου 1.200 ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στην Ελλάδα

Την παροχή 24,1 εκατομμυρίων ευρώ στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για την παροχή υποστήριξης, βοήθειας και εκπαίδευσης στα παιδιά των μεταναστών στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η χρηματοδότηση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης (AMIF) για την υποστήριξη της Ελλάδας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων.

Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο ΔΟΜ θα λάβει τη χρηματοδότηση για να διασφαλίσει ότι τα προσφυγόπουλα μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα σε προστατευμένο περιβάλλον, λαμβάνοντας την κατάληλη εκπαίδευση.

Εκτός από την εκπαίδευση, τα χρήματα χρήματα αναμένεται να κατευθυνθούν για στέγαση, ιατρική και ψυχολογική υποστήριξη, καθώς και την παροχή τροφίμων για τα περίπου 1.200 ασυνόδευτα ανήλικα που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά και στην ηπειρωτική χώρα.

Δείτε όλα τα σχόλια