Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στα Διαβατά μεταφέρονται οι μετανάστες από την πλατεία Αριστοτέλους

Eurokinissi

«Θα μείνουν προσωρινά στα Διαβατά σε φυλασσόμενο από την αστυνομία κτίριο μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους», δήλωσε ο περιφερειακός συντονιστής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Η μεταγωγή αναμένεται να ξεκινήσει μετά τις 15:00

Στη ανοιχτή δομή προσωρινής υποδοχής Διαβατών αναμένεται να μεταφερθούν σήμερα οι πρόσφυγες που έχουν κατασκηνώσει έξω από το αστυνομικό τμήμα στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ οι πρόσθφυγες παρέμεναν στην πλατεία Αριστοτέλους, περιμένοντας να συλληφθούν, ώστε να πάρουν το υπηρεσιακό σημείωμα εξάμηνης παραμονής.

Όπως δήλωσε ο περιφερειακός συντονιστής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, Νίκος Ράγκος, μετά τις 15:00 θα ξεκινήσει η μεταγωγή των προσφύγων .

«Εκεί θα μείνουν προσωρινά σε φυλασσόμενο από την αστυνομία κτίριο μέχρι να προχωρήσει η καταγραφή και η ταυτοποίησή τους» σημείωσε ο κ. Ράγκος διευκρινίζοντας μάλιστα ότι οι πρόσφυγες, συνοδεία αστυνομικών, θα πηγαίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα σε αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να γίνονται όλες οι απαραίτητες διαδικασίες καταγραφής.

Στο κτίριο των Διαβατών θα παρέχεται προσωρινή στέγαση και σίτιση σε 80 πρόσφυγες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πρωτοβουλία στα χέρια της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση, που για τρεισήμισι χρόνια πορεύτηκε με δεμένα τα χέρια, τώρα έχει έναν καθαρό δρόμο μπροστά της. Η προώθηση ώριμων προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και ένα σχέδιο εξωστρεφούς δράσης θα ενισχύουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο