Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Θεανώ Φωτίου: / Θεανώ Φωτίου: Μπαίνει τάξη στην επιτροπεία των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεανώ Φωτίου: / Θεανώ Φωτίου: Μπαίνει τάξη στην επιτροπεία των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων

«Για πρώτη φορά επιχειρούμε να βάλουμε μια τεράστια τάξη σε όλη αυτήν την ιστορία» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου σχετικά με τις ρυθμίσεις για την επιτροπεία των ασυνόδευτων ανηλίκων προσφυγόπουλων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Όπως σημείωσε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η Θ. Φωτίου, το κάθε παιδί θα έχει ταυτότητα, ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι γνωστή η θέση του, ενώ οι φάκελοι των παιδιών θα ψηφιοποιηθούν επιτρέποντας και τον προσδιορισμό του ακριβή αριθμού τους, καθώς οι σημερινοί αριθμοί δίνονται κατ’ εκτίμηση.

Σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των επιτρόπων, η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι θα βγει προκήρυξη ενδιαφέροντος από το ΕΚΚΑ με τα απαραίτητα προσόντα, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα εκπαιδευτούν, θα δώσουν εξετάσεις και θα πάρουν το πιστοποιητικό. Απαντώντας στη σχετική κριτική, η Θ. Φωτίου επισήμανε ότι «εγώ ό,τι έχω κάνει μέχρι σήμερα είναι με ΑΣΕΠ». Για τους επιτρόπους έχουν προϋπολογιστεί 2,8 εκατ. ευρώ, καθώς θα πρέπει να έχουν συχνή εποπτεία των παιδιών. «Όλο το σύστημα δεν θα είναι διαβλητό. Θα είναι εξαιρετικά επιστημονικά κατοχυρωμένο» σχολίασε η Θ. Φωτίου.

Για κοινωνικούς σκοπούς η παραχώρηση περιουσίας της Πρόνοιας

Παράλληλα, σχετικά με την περιουσία της Πρόνοιας, η Θ. Φωτίου τόνισε ότι «δεν πρόκειται να δίνουμε την περιουσία της Πρόνοιας παρά μόνο για κοινωνικούς σκοπούς. Δεν μπορώ να το δώσω για να κάνω θέρετρο, ούτε για να φτιάξω τίποτα εγκαταστάσεις, αλλά μόνο για κοινωνικούς σκοπούς». Η Θ. Φωτίου σημείωσε ότι για να λάβει τμήμα αυτής της περιουσίας, ο κάθε ενδιαφερόμενος δήμος θα πρέπει να καταθέσει σχετικό φάκελο με τα στοιχεία. «Βάζουμε τάξη, δεν χαρίζουμε. Δεν είναι γνωστός μου ο δήμαρχος και του το έδωσα» παρατήρησε χαρακτηριστικά η Θ. Φωτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL