Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ολοκληρώνεται η παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολοκληρώνεται η παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Συνολικά 74.912 υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης έχουν προσφέρει οι Γιατροί του Κόσμου σε πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν σε καμπ στην ενδοχώρα από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι σήμερα. Στα τέλη Μαΐου ολοκληρώνεται η παρέμβαση των Γιατρών του Κόσμου. Μέσω του προγράμματος που χρηματοδοτείται από την υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), οι Γιατροί του Κόσμου κατάφεραν να υποστηρίξουν περίπου 15.581 πρόσφυγες και μετανάστες.
 
Συγκεκριμένα, δόθηκαν 61.914 υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (εκ των οποίων 317 υλοποιήθηκαν από την οφθαλμολογική μονάδα), 7.015 συνεδρίες σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας και 3.630 ατομικές συνεδρίες με ψυχολόγους. Επιπλέον, οι Γιατροί του Κόσμου παρείχαν οδοντιατρική φροντίδα μέσω Κινητής Μονάδας που πραγματοποίησε 2.353 συνεδρίες, ενώ το σύστημα παραπομπής έχει συνδέσει περισσότερα από 4.000 άτομα με τα τοπικά νοσοκομεία για εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη, διευκολύνοντας με τη μεταφορά, τη διερμηνεία και τις κοινωνικές υπηρεσίες, την πρόσβαση σε περισσότερα από 8.500 εξειδικευμένα περιστατικά φροντίδας (τα δεδομένα ενημερώθηκαν τον Απρίλιο του 2018).
 
«Κύριο μέλημά μας μέσω αυτού του προγράμματος ήταν να βοηθήσουμε τους πιο ευάλωτους ανθρώπους που ήταν υποχρεωμένοι να ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οι ομάδες μας εργάστηκαν σκληρά σε καθημερινή βάση για να εξασφαλίσουν ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση στην υγεία», δήλωσε γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, Ευγενία Θάνου.
 
Από την πλευρά της η γενική συντονίστρια της παρέμβασης, Τατιάνα Ολιβέρο, προσέθεσε: «Οι Γιατροί του Κόσμου παραδίδουν την παροχή υπηρεσιών υγείας στους καταυλισμούς στο Ελληνικό Εθνικό Σύστημα Υγείας τον Μάιο, ωστόσο η παρέμβασή μας, που χρηματοδοτείται από την Υπηρεσία Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (ECHO), θα συνεχιστεί στις αστικές περιοχές που υποστηρίζουν την ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών, μέσω της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη. Η προσφυγική και μεταναστευτική κρίση δεν έχει τελειώσει, και παρατηρούμε και πάλι μια αύξηση στη ροή των προσφύγων και των μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα: δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανάγκη και που έχουν το θεμελιώδες δικαίωμα να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL