Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνέλαβαν τους μετανάστες αντί για τους ακροδεξιούς στη Λέσβο

Eurokinissi

Aντιμετωπίζουν κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου - Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι

Συνελήφθησαν και οι 120 ενήλικες μετανάστες που σήμερα το πρωί βρισκόταν στην πλατεία Σαπφούς την οποία και είχαν καταλάβει από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης. Οι ίδιοι, στη πλειοψηφία τους Αφγανοί, αντιμετωπίζουν κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου.

Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Οι συλληφθέντες κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης.

Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν στα χθεσινά επεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των αλλοδαπών.

Τέλος, σε 30 ανέρχονται οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στην πλειοψηφία τους με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι ακροδεξιοί και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων.

Τρεις από τους τραυματίες που τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν ανήκουν στην ομάδα των ακροδεξιών.

 

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια