Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες χαιρετίζει την απόφαση του ΣτΕ

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να ακυρώσει την απόφαση της Υπηρεσίας Ασύλου με την οποία επιβαλλόταν γεωγραφικός περιορισμός παραμονής των αιτούντων άσυλο στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σχολιάζει το Ελληνικό Συμβούλιο για τους πρόσφυγες σε ανακοίνωσή του.

Όπως σημειώνεται, κατόπιν αίτησης του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες στο ΣτΕ, διαπιστώθηκε ότι «η άνιση συγκέντρωση αιτούντων άσυλο σε ορισμένες μόνο περιοχές της χώρας, επιφέρει σημαντική επιβάρυνση και υποβάθμισή τους».
 
Επιπλέον, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, συμπληρώνει ότι «η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι η απάντηση του κράτους δικαίου στον εγκλωβισμό των αιτούντων άσυλο σε άθλιες συνθήκες στα ελληνικά νησιά, και μία σημαντική νίκη όλων όσων υπερασπίζονται τα δικαιώματα των προσφύγων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Τέλος, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «το ΕΣΠ εκφράζει την ικανοποίησή του για την παραπάνω απόφαση, αλλά και την ανησυχία του για τους πρόσφυγες που αναζήτησαν καταφύγιο στην Ελλάδα πριν την έκδοσή της, και θα συνεχίσουν να βιώνουν τις ολέθριες συνέπειες της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL