Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Διαδήλωση προσφύγων στη Λέσβο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαδήλωση προσφύγων στη Λέσβο

Φωτογραφία αρχείου

Στην πλατεία Σαπφούς όπου και παραμένουν, κατέληξε διαδήλωση περίπου 400 προσφύγων και μεταναστών μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες και παιδιά από τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν που ξεκίνησε περί τη 1 το μεσημέρι από τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας.

Αιτήματα των διαδηλωτών ήταν η άμεση εξέταση των αιτημάτων ασύλου που έχουν υποβάλει καθώς και η άμεση καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής τους στον καταυλισμό. Ωστόσο, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αρχικά υπήρξε φήμη σύμφνωα με την οποία σύμφωνα με την οποία πέθανε 40χρονος Αφγανός που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο εξαιτίας ελλιπούς φροντίδας υγείας που είχε στον καταυλισμό. 

Σχετικά με τον 40χρονο πρόσφυγα συνεχίζει να νοσηλεύεται με σοβαρό χρόνιο καρδιολογικό πρόβλημα στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Μυτιλήνης. 

Μάλιστα πηγές του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής, δηλώνουν ότι ο 40χρονος έφθασε με τη σύζυγο του η οποία επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο και το ανήλικο παιδί τους, πριν 20 μέρες στη Λέσβο και από τις πρώτες κιόλας μέρες διαπιστώθηκε το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Σαπφούς, ενώ στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο προγραμματισμένη από συλλογικότητες του νησιού, συγκέντρωση συμπαράστασης στους 35 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη διάρκεια επεισοδίων στον καταυλισμό της Μόριας και οι οποίοι δικάζονται την ερχόμενη Πέμπτη 20 Απριλίου.

Αξίζιε να σημειωθεί ότι η κατάσταση στον καταυλισμό του Κέντρου υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας παραμένει δύσκολη καθώς ο συνολικός αριθμός προσφύγων και μεταναστών που ζουν σήμερα στο νησί αγγίζει τις 9.000.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL