Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διεθνής ημερίδα του υπουργείου Παιδείας για την καταγραφή προσόντων των προσφύγων

Η δεύτερη φάση του προγράμματος για τα έτη 2018-2020 θα έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των κυριότερων εμπλεκομένων φορέων σε θέματα ενσωμάτωσης των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής και την περαιτέρω ανάπτυξη της μεθοδολογίας για την καταγραφή των προσόντων των προσφύγων

Διεθνής ημερίδα για την έναρξη της Β΄ φάσης του προγράμματος καταγραφής προσόντων των προσφύγων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη στις 10:00, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του υπουργείου Παιδείας.

Η πρώτη και πιλοτική φάση του προγράμματος εκπονήθηκε από τη Γενική Δ/νση για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π καθώς και τα κέντρα πληροφόρησης για την αναγνώριση προσόντων (του ENIC/NARIC) της Νορβηγίας, του Ην. Βασιλείου και της Ιταλίας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2017.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος για τα έτη 2018-2020 θα έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των κυριότερων εμπλεκομένων φορέων σε θέματα ενσωμάτωσης των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής και την περαιτέρω ανάπτυξη της μεθοδολογίας για την καταγραφή των προσόντων των προσφύγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει απολογισμός των αποτελεσμάτων της Α΄ φάσης καθώς και του κεντρικού ρόλου της Ελλάδας στην πραγματοποίησή της.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι νέοι διευρυμένοι στόχοι του προγράμματος δεδομένης και της συμμετοχής στην επόμενη φάση νέων χώρων όπως η Αρμενία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και ο Καναδάς.

Προσκεκλημένοι, 100 περίπου συμμετέχοντες, είναι εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, κέντρων ενημέρωσης και αναγνώρισης ENIC καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων άλλων χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο