Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.0°C
3 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.1°C14.4°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.8°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C20.8°C
3 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.4°C
0 BF 94%
Διεθνής ημερίδα του υπουργείου Παιδείας για την καταγραφή προσόντων των προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διεθνής ημερίδα του υπουργείου Παιδείας για την καταγραφή προσόντων των προσφύγων

Διεθνής ημερίδα για την έναρξη της Β΄ φάσης του προγράμματος καταγραφής προσόντων των προσφύγων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη στις 10:00, στην αίθουσα Γαλάτεια Σαράντη του υπουργείου Παιδείας.

Η πρώτη και πιλοτική φάση του προγράμματος εκπονήθηκε από τη Γενική Δ/νση για τη Δημοκρατία του Συμβουλίου της Ευρώπης σε συνεργασία με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π καθώς και τα κέντρα πληροφόρησης για την αναγνώριση προσόντων (του ENIC/NARIC) της Νορβηγίας, του Ην. Βασιλείου και της Ιταλίας και ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2017.

Η δεύτερη φάση του προγράμματος για τα έτη 2018-2020 θα έχει ως κεντρική προτεραιότητα την ευαισθητοποίηση των κυριότερων εμπλεκομένων φορέων σε θέματα ενσωμάτωσης των προσφύγων στις κοινωνίες υποδοχής και την περαιτέρω ανάπτυξη της μεθοδολογίας για την καταγραφή των προσόντων των προσφύγων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει απολογισμός των αποτελεσμάτων της Α΄ φάσης καθώς και του κεντρικού ρόλου της Ελλάδας στην πραγματοποίησή της.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι νέοι διευρυμένοι στόχοι του προγράμματος δεδομένης και της συμμετοχής στην επόμενη φάση νέων χώρων όπως η Αρμενία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ολλανδία και ο Καναδάς.

Προσκεκλημένοι, 100 περίπου συμμετέχοντες, είναι εκπρόσωποι ελληνικών και ξένων ΑΕΙ, κέντρων ενημέρωσης και αναγνώρισης ENIC καθώς και εκπρόσωποι υπουργείων άλλων χωρών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL