Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Σε δύο εβδομάδες θα έχουν τοποθετηθεί τα κοντέινερ στον καταυλισμό της ΒΙΑΛ»

Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μ.Κλάπας τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά εργολαβιών θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ

«Αν δεν υπάρξουν άλλα εμπόδια σε δύο εβδομάδες το πολύ οι οικίσκοι θα έχουν τοποθετηθεί στον καταυλισμό», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Κλάπας επισκεπτόμενος τον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη ΒΙΑΛ, στη Χίο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, στο νησί αναβλήθηκε την τελευταία στιγμή λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων.

Ο Μ.Κλάπας κατά την επίσκεψη του στη Χίο συνοδευόταν από τον πρώην διοικητή της ΑΣΔΕΝ και διευθυντή της Υπηρεσίας Ταυτοποίησης της Γενικής Γραμματείας Υποδοχής Ανδρέα Ηλιόπουλο.

Επίσης ο ίδιος τόνισε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη μία σειρά εργολαβιών θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης με στόχο την καλυτέρευση των συνθηκών διαμονής, ενώ επέρριψε ευθύνες στο Δήμο Χίου γιατί με την πολιτική του καθυστέρησε τις εργασίες στον καταυλισμό με αποτέλεσμα τις κακές σήμερα συνθήκες.

Ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο, να κλείσει ο καταυλισμός της ΒΙΑΛ και επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να συνεχίσει τη μεταφορά των ευπαθών ομάδων μεταναστών και προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, με στόχο «να μειωθεί ο χρόνος παραμονής των ατόμων στα νησιά, στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας».

Τέλος ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να φτιαχτεί Προαναχωρησιακό Κέντρο στο βουνό Αίπος και ανέφερε πως προκρίνεται άλλη λύση από το αρμόδιο προς τούτο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα προχωρήσει και στην κατασκευή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια