Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον δήμαρχο Λέσβου, για την Μόρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου από τον δήμαρχο Λέσβου, για την Μόρια

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για τα όσα «παράνομα», όπως υποστηρίζει, συμβαίνουν στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια κατέθεσε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λέσβου, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.

Σε αυτήν υποστηρίζεται ότι στην παραχωρηθείσα, από το Υπουργείο Εθνικής 'Αμυνας, έκταση οκτώ στρεμμάτων θα έπρεπε να φιλοξενούνται περί τα 1.800 άτομα, ώστε οι συνθήκες διαβίωσής τους να είναι σε ανεκτό, τουλάχιστον, επίπεδο ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Δυστυχώς, όμως, εδώ και δύο χρόνια, ειδικά δε εφέτος εγκλωβίστηκε και συνωστίζεται, άκρως υπερβολικός αριθμός πολιτών τρίτων χωρών και ευάλωτων ομάδων (άνδρες, γυναίκες, μεταξύ των οποίων και γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη και παιδιά αδιακρίτως), ανερχόμενος κατ' εκτίμηση σε πάνω από έξι χιλιάδες άτομα» σημειώνει στη μήνυσή του ο κ. Γαληνός.

Επίσης, γίνεται αναφορά σε ακατάλληλες -από απόψεως υγιεινής και ασφάλειας, για τη διαμονή τους, ανεξαρτήτως εποχής- εγκαταστάσεις, σε ελλείψεις δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης που εκθέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των μεταναστών και των προσφύγων, όπως και των εργαζομένων εκεί.

Με τη μήνυσή του, ο δήμαρχος Λέσβου ζητά την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος των υπευθύνων για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αφού, όπως υποστηρίζει, «οι πράξεις και οι παραλείψεις τους είναι δόλιες και ηθελημένες, εκθέτουν σε κίνδυνο τους απελπισμένους και εξαθλιωμένους περιχαρακωμένους στις παράνομες εγκαταστάσεις του Κέντρου», ενώ «η διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής και ο κίνδυνος διάπραξης ποινικών αδικημάτων, ως άμυνα για την διάσωση της ζωής και της περιουσίας τους εκ μέρους των γηγενούς πληθυσμού του νησιού είναι υπαρκτός και λίαν πιθανός».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL