Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.2°C
2 BF 64%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
8.1°C13.2°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.0°C13.8°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.8°C
2 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.2°C
0 BF 87%
Την επίδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τους πρόσφυγες ζητούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την επίδειξη αλληλεγγύης προς την Ελλάδα και τους πρόσφυγες ζητούν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ζητά από το Συμβούλιο της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή «να εργαστούν επειγόντως με τις ελληνικές αρχές» για να αποτρέψουν μια ανθρωπιστική κρίση που, όπως προβλέπουν, θα συμβεί αυτό το χειμώνα στα στρατόπεδα προσφύγων στα ελληνικά νησιά.

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ζητά επίσης να διεξαχθεί συζήτηση σχετικά με το ζήτημα στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την επόμενη εβδομάδα στο Στρασβούργο.

 Ο πρόεδρος της Ομάδας Τζιάνι Πιτέλα αναφορικά με το ζήτημα δήλωσε τα εξής:

«Χιλιάδες άνθρωποι που ζητούν άσυλο στα ελληνικά νησιά δεν έχουν ακόμα επαρκή προστασία για τους επόμενους μήνες. Πολλοί κοιμούνται σε σκηνές σχεδιασμένες για καλοκαιρινές συνθήκες, χωρίς υπνόσακους, σε λεπτά στρώματα ή ακόμα και στο πάτωμα. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πρέπει να σταματήσουν αμέσως την αποστολή των προσφύγων στην Ελλάδα στο πλαίσιο του μηχανισμού του Δουβλίνου, γεγονός που δημιουργεί περαιτέρω πιέσεις στο ελληνικό σύστημα ασύλου. Εάν δεν ενεργήσουμε και οι πρόσφυγες συνεχίσουν πεθαίνουν από το κρύο, όπως συνέβη πέρυσι, τότε το αίμα τους θα είναι στα χέρια μας.

Παράλληλα με τα άμεσα μέτρα για την πρόληψη περαιτέρω απώλειας ζωών, όλα τα κράτη-μέλη πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους για τη μετακίνηση προσφύγων από την Ελλάδα. Έχει ληφθεί νομική απόφαση από την ΕΕ και αυτό πρέπει να γίνει πλήρως σεβαστό. Η μετεγκατάσταση είναι ο μόνος τρόπος να απομακρυνθούν αυτοί οι άνθρωποι από τον κίνδυνο και να τους επιτραπεί να συνεχίσουν με την ανοικοδόμηση της ζωής τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL