Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Επίθεση με ρατσιστικό άρωμα κατά Πακιστανών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επίθεση με ρατσιστικό άρωμα κατά Πακιστανών

Εξακολουθεί η αστυνομία να ερευνά την επίθεση με ακροδεξιό άρωμα εναντίον τριών μεταναστών από το Πακιστάν στη μέση της πλατείας του Ν. Ηρακλείου Αττικής, το βράδυ της Κυριακής. Την έρευνα έχει αναλάβει το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας, σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, και όχι το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας. Η αστυνομία έχει καταγράψει την επίθεση ως επίθεση τριών δραστών εναντίον 27χρονου Πακιστανού, πιθανότατα του πιο χτυπημένου, ο οποίος και μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα όμως με μαρτυρία, η παρέα των τριών Πακιστανών, που βρισκόταν μεταξύ του συντριβανιού και του μικρού θεάτρου δίπλα στον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Ν. Ηράκλειο, δέχτηκε γύρω στις 10.30 το βράδυ επίθεση από τέσσερις τουλάχιστον νεαρούς άνδρες, εκ των οποίων οι δύο αποχώρησαν με μηχανή με στραβωμένη πινακίδα και οι άλλοι δύο πεζή. Δεν φορούσαν μαύρα και, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ένας από τους τρεις Πακιστανούς χτυπήθηκε με σιδηρογροθιά και στο κεφάλι του έσπασαν ένα μπουκάλι μπύρας, ενώ χτυπήθηκε και ο δεύτερος αλλά λιγότερο και ο τρίτος τη γλίτωσε μόνο με ένα χτύπημα. Το θύμα που χτυπήθηκε από το μπουκάλι μπύρας έπεσε αιμόφυρτο και οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Μαζί του πήγε και ο δεύτερος, που χτυπήθηκε ελαφρύτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες φέρονται να ρώτησαν τους μετανάστες από πού είναι πριν ξεκινήσει η επίθεση.

Εντύπωση προκαλεί ότι η επίθεση συνέβη σε ώρα και μέρος πολυσύχναστο για το Ν. Ηράκλειο.

ΣΥΡΙΖΑ: Να εντοπιστούν οι δράστες

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εντοπίσουν τους δράστες, σημειώνοντας ότι η "ρατσιστική επίθεση εναντίον τριών μεταναστών στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, η οποία οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό των δύο εξ αυτών, αποκαλύπτει για πολλοστή φορά το πραγματικό πρόσωπο του φασισμού, που δεν είναι άλλο από το μίσος για τους αδύνατους και τους κυνηγημένους".

Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής κάνει λόγο για "θρασύδειλη επίθεση ομάδας ρατσιστών" τονίζοντας ότι "οι φασίστες χτύπησαν εντελώς απρόκλητα τους ανθρώπους αφού τους ρώτησαν από πού είναι. Οι οπαδοί του μίσους και της βίας χρησιμοποίησαν σιδερογροθιά και σπασμένο μπουκάλι. Οι άτυχοι μετανάστες μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο αιμόφυρτοι, όπου ο ένας νοσηλεύτηκε. Οι τραμπούκοι τράπηκαν σε φυγή μέσα σε ελάχιστο χρόνο". Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας ότι "η πόλη μας έχει δημοκρατικές παραδόσεις και οι μετανάστες είναι ενταγμένοι αρμονικά στην τοπική κοινωνία. Οι απόπειρες διχασμού και καλλιέργειας του φόβου θα αποτύχουν. Είμαστε πάντα απέναντι στον ρατσισμό και στα κηρύγματα μίσους. Είμαστε πάντα απέναντι στον φασισμό και στους εκφραστές του. Καλούμε όλο τον δημοκρατικό κόσμο του Ηρακλείου να καταδικάσει και να απομονώσει τα φασιστικά στοιχεία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL