Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγα στον Σχιστό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία για ρατσιστική επίθεση σε πρόσφυγα στον Σχιστό

Μια ρατσιστική επίθεση, μεταξύ των καταυλισμών προσφύγων του Σκαραμαγκά και του Σχιστού, με θύμα τον 19χρονο πρόσφυγα Μ.Α., από "μαυροφορεμένους με σύμβολα που θυμίζουν αγκυλωτούς σταυρούς" είδε το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, το πρωί της Κυριακής 16 Ιουλίου, 100 περίπου μέτρα μετά τη σχολή Ναυπηγών, ο 19χρονος πρόσφυγας που μένει στον καταυλισμό του Σχιστού δέχθηκε επίθεση "από ομάδα χρυσαυγιτών, οι οποίοι έφτασαν εκεί με τέσσερα μηχανάκια". Όπως αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ, "Οι δύο πρώτοι ήταν φουσκωτοί και τον μπλόκαραν, σταματώντας μπροστά του με το μηχανάκι τους. Κατέβηκαν και άρχισαν να τον βρίζουν και να τον σπρώχνουν. Φώναζαν «θα πεθάνετε», ενώ όταν ο πρόσφυγας είπε στα αγγλικά ότι δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει ένας άρχισε να φωνάζει: "We are Golden Dawn” (Είμαστε Χρυσή Αυγή. Τότε οι δύο σωματώδεις άρχισαν να τον χτυπάνε με ξύλο στο κεφάλι, ενώ όταν το κάλυψε με τα χέρια του, τα χάραξαν με μαχαιριές προκαλώντας του αιμορραγία".

Όπως τονίζεται στην καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, ο πρόσφυγας "είδε ότι φόραγαν όλοι μαύρες μπλούζες με σύμβολα στην αριστερή μεριά που του θύμιζαν αγκυλωτούς σταυρούς" και ανέφερε ότι δεν ήταν η μόνη επίθεση κατά των προσφύγων στο στρατόπεδο του Σχιστού, καθώς και άλλες φορές ομάδα με μηχανάκια πλησιάζει πρόσφυγες που περιμένουν το λεωφορείο και ρίχνει πέτρες. Ο 19χρονος, κατά τις ίδιες πηγές, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στα επείγοντα του Αττικού νοσοκομείου, όπου έγινε εισαγωγή για νοσηλεία, αφού διαπιστώθηκε ότι είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα.

Το τελευταίο διάστημα, η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να ξαναφέρει τα τάγματα εφόδου στις γειτονιές με την οργάνωση περιπολιών τρόμου, καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά καταδικάζει την άγρια ρατσιστική επίθεση. "Οι φασίστες και οι ρατσιστές δεν έχουν θέση ούτε στον Πειραιά ούτε σε καμία άλλη γειτονιά στην Ελλάδα. Η Πολιτεία πρέπει να κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τους πρόσφυγες και να βρει τους ενόχους. Η ελληνική κοινωνία, που με αλληλεγγύη και ανθρωπιά στέκεται δίπλα στους πρόσφυγες, υψώνει τοίχος απέναντι στη Χρυσή Αυγή, στον φασισμό και τον ρατσισμό" τονίζουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL