Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.6°C23.1°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες
17 °C
14.1°C19.6°C
3 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.0°C16.0°C
5 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C23.8°C
2 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.0°C15.9°C
0 BF 72%
Γ.Μπαλάφας: Η ματαίωση των υποσχέσεων από τους διακινητές η αιτία των εντάσεων στη Μόρια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ.Μπαλάφας: Η ματαίωση των υποσχέσεων από τους διακινητές η αιτία των εντάσεων στη Μόρια

«Η ματαίωση των σχεδίων ή των υποσχέσεων, που τους είχαν δώσει οι διακινητές, οι οποίοι τους φέρνουν από τα απέναντι παράλια, αποτελεί τον κύριο λόγο των αντιδράσεων και των εντάσεων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπως στη Μόρια», ανέφερε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Μιλώντας, στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, για τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια, εξήγησε, πως «αυτό που συνέβη είναι ότι, στη διάρκεια της μεταφοράς ενός μετανάστη στο Προαναχωρησιακό Κέντρο, αφού είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης δικαιώματος ασύλου, σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, απορρίφθηκε το αίτημα και αποφασίστηκε η επιστροφή του. Αυτή ήταν η αφορμή για το ξέσπασμα που οδήγησε στα χθεσινά γεγονότα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν γρήγορα και επανήλθε η κανονική λειτουργία της δομής».

«Οι συνθήκες στις δομές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουν βελτιωθεί αισθητά. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι βιώνουν τη ματαίωση των σχεδίων τους. Τους δημιουργούν, οι διακινητές, την ιδέα ότι θα μπορέσουν μέσω της χώρας μας να περάσουν στη Βόρεια Ευρώπη, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με τα σύνορα μας κλειστά», είπε ο Γ.Μπαλάφας.

Ο ίδιος πρόσθεσε, πως αριθμιτικά, ο πληθυσμός στη Μόρια, έχει μειωθεί αισθητά. «Το τελευταίο διάστημα, όμως, έχει μεταβληθεί η αναλογία προσφύγων-μεταναστών, καθώς έρχονται περισσότεροι μετανάστες, οι οποίοι δεν δικαιούνται άσυλο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL