Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.1°C21.3°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.5°C19.4°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.0°C16.6°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.6°C
1 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C17.9°C
2 BF 52%
Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΓΓ Ισότητας Φύλων και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΓΓ Ισότητας Φύλων και Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Η γγ Ισότητας Φύλων, Φ.Κούβελα

Μνημόνιο Συνεργασίας για την προστασία και την προσωρινή στέγαση, καθώς και την παροχή πληροφοριών και υποστήριξης προς τις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους που βρίσκονται σε κίνδυνο ή είναι θύματα βίας ή πολλαπλών διακρίσεων, υπέγραψαν η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), Φωτεινή Κούβελα, με τον αντιπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ.

Σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα, αναφέρεται ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και η Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων, συμφώνησαν στην υιοθέτηση κοινών δράσεων, προς τον σκοπό αυτό.

Στόχος των δυο φορέων είναι η επικαιροποίηση του σχεδιασμού και η πραγματοποίηση των σχετικών κατευθυντήριων οδηγιών, ενόψει των νέων προκλήσεων και σύμφωνα με τις επιταγές και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Η Φ.Κούβελα εξηγεί στην ανακοίνωση, ότι «οι έντονες προσφυγικές ροές στη χώρα μας αποτελούν ζήτημα οικουμενικό και για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή του, απαιτείται όλες οι χώρες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Επίσης, ο κ. Λεκλέρκ σημείωσε: «Παρά τις διαρκείς προκλήσεις και τα εμπόδια, η Ύπατη Αρμοστεία συνεχίζει να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των προσφύγων στην Ελλάδα. Από τις δράσεις μας αναμένουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Κοινός μας στόχος, άλλωστε, είναι να στηρίξουμε τις γυναίκες πρόσφυγες».

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL