Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Την ΜΚΟ Μercy Corps καταγγέλει η Κομισιόν για εκμετάλλευση προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Την ΜΚΟ Μercy Corps καταγγέλει η Κομισιόν για εκμετάλλευση προσφύγων

Η Mercy Corps είναι η υπό έλεγχο ΜΚΟ για τις καταγγελίες της Κομισιόν για σεξουαλική εκμετάλλευση προσφύγων και οικονομική διαφθορά συγκεκριμένων μελών της, όπως αποκάλυψε πια χθες η ίδια σε σχετική ανακοίνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας είχε καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου την επιστολή Ευρωπαίου επιτρόπου Στυλιανίδη με την καταγγελία καθώς και λίστα με τα κέντρα φιλοξενίας στα οποία δραστηριοποιούνται οι ΜΚΟ, ενώ το “παρών”, είχαν δώσει και δύο εκπρόσωποι της καταγγελλόμενης ΜΚΟ.

Η ΜΚΟ με έδρα τις ΗΠΑ σημειώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διεξοδική έρευνα και ότι συνεχίζουν να ενημερώνουν τις ελληνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Τονίζεται ότι θα συνεργαστεί στο πλαίσιο οποιασδήποτε έρευνας διενεργήσουν οι ελληνικές αρχές και οι χρηματοδότες του προγράμματος και διευκρινίζουν ότι "στην καταγγελία κατονομάστηκαν δύο εργαζόμενοι, στους οποίους χορηγήθηκε προσωρινή άδεια μετ’ αποδοχών εν αναμονή του αποτελέσματος της διενεργούμενης έρευνας, συμπληρώνοντας ότι "εάν αποδειχθεί ότι παραβιάσεις του κώδικα δεοντολογίας μας έχουν λάβει χώρα, θα έχουν ως αποτέλεσμα πειθαρχικές ενέργειες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την καταγγελία της σύμβασης εργασίας ή συνεργασίας".

Επιπλέον αναφέρουν ότι "κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κατανοήσουμε τις συνθήκες που περιβάλλουν αυτή την καταγγελία, να λάβουμε έγκαιρα και κατάλληλα μέτρα και να επανορθώσουμε την κατάσταση. Προκειμένου να προστατευθεί η ιδιωτικότητα της καταγγέλλουσας και να διασφαλιστεί η ακεραιότητα της έρευνας, δεν μπορούμε να αναφέρουμε πρόσθετες πληροφορίες μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL