Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.7°C19.7°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.5°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C20.8°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
1 BF 51%
Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο από τάγματα εφόδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ για τα κρούσματα ρατσιστικής βίας στον Ασπρόπυργο από τάγματα εφόδου

Με πρωτοβουλία του τμήματος Δικαιωμάτων πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με παρόντα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Κατερίνα Κνήτου και Πάνου Λάμπρου, τρεις βουλευτές (Γιάννης Δέδες, Αριστείδης Μπαλτάς, και Πάνος Σκουρολιάκος), μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής και της τοπικής οργάνωσης, εκπρόσωποι του τμήματος Σωμάτων Ασφαλείας του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με αντιπροσωπεία της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας και τον πρόεδρό της Τζαβέντ Άσλαμ, επισκέφθηκε χθες την περιοχή Ασπροπύργου.

Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Αστυνομικό Τμήμα της πόλης. Στον αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Αττικής, του διοικητή του τμήματος και τα υπόλοιπα στελέχη της αστυνομίας επισημάνθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και οι ευθύνες της αστυνομίας για την εξάπλωση των ρατσιστικών επιθέσεων στην περιοχή. Έγινε προφανές ότι σε φαινόμενα αδράνειας ή και συγκάλυψης της ακροδεξιάς και φασιστικής βίας δεν μπορεί να υπάρξει ανοχή.

Η αντιπροσωπεία στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την περιοχή Γκορυτσά. Επισκεπτόμενη αγροκτήματα και κατοικίες μεταναστών συναντήθηκε με δεκάδες μετανάστες, κυρίως πρόκειται για πακιστανούς εργάτες γης, ανάμεσά τους και θύματα πρόσφατων και παλαιότερων ρατσιστικών επιθέσεων. Συναντήθηκε, επίσης, με έλληνες κτηματίες και κτηνοτρόφους, που δέχτηκαν και συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις και εκβιασμούς για να διώξουν από τα χωράφια τους μετανάστες.

Όπως αναφέρει η αντιπροσωπεία, τα θύματα των επιθέσεων από τα τάγματα εφόδου, περιέγραψαν σκηνές που παραπέμπουν σε παλαιότερες εποχές, σκηνές που θυμίζουν τις επιθέσεις της Κου Κλουξ Κλαν εναντίον των μαύρων στις ΗΠΑ. Νεαροί με κουκούλες εξορμούν κυρίως βραδινές ώρες, απειλούν, ξυλοκοπούν όποιον βρουν, σπάνε σπίτια, αναγκάζουν ανθρώπους να βγουν από τα λεωφορεία.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε τους πακιστανούς εργάτες γης για την κατάσταση που επικρατεί με τη συμμορία της ΧΑ, για τις νομοθετικές και κυρίως για τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, εντός και εκτός Βουλής. Ζήτησε από του εργάτες γης να καταγγέλλουν οποιαδήποτε ρατσιστική επίθεση δέχονται και υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα τους ανά πάσα στιγμή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL