Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Άρχισε η έρευνα για την "αμαρτωλή" ΜΚΟ

Από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) - Επιστολή του Γ. Μουζάλα προς τον επίτροπο Χρ. Στυλιανίδη για να ενημερωθούν επίσημα οι ελληνικές αρχές για τα περί σεξουαλικής εκμετάλλευσης προσφύγων και σε οικονομική διαφθορά

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ερευνά την καταγγελία του Ευρωπαίου επιτρόπου Χρήστου Στυλιανίδη ότι εργαζόμενοι ΜΚΟ, που εργάζεται με χρηματοδότηση από τα κονδύλια ανθρωπιστικής βοήθειας των προγραμμάτων των οποίων ο ίδιος προΐσταται στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, εμπλέκονται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης προσφύγων και σε οικονομική διαφθορά.

Για την υπόθεση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας έστειλε χθες επιστολή στον επίτροπο Στυλιανίδη με την οποία ζητάει την έγκαιρη διαβίβαση των στοιχείων και στις ελληνικές αρχές, οι οποίες, όπως προκύπτει από τη χθεσινή επιστολή αλλά και από την επικοινωνία της "Α" με την αστυνομία, δεν φαίνεται να έχουν γνώση των καταγγελιών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, στην επιστολή του ο Γ. Μουζάλας ευχαριστεί τον επίτροπο "για τη συνεχή αίσθηση δικαίου και ηθικής με τις οποίες αξιοποίησε τους μηχανισμούς της Επιτροπής" και επισημαίνει ότι περιμένει "την έγκαιρη διαβίβαση του συνόλου των αρχικών στοιχείων στα αρμόδια υπουργεία της Ελληνικής Πολιτείας (Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής) για να ξεκινήσουν έρευνα". Ζητάει επίσης "γνωστοποίηση των θυμάτων ώστε να μεριμνήσει η πολιτεία για την ασφάλεια και την περίθαλψή τους. Τέλος τα όποια στοιχεία προκύψουν από την έρευνα των ελληνικών αρχών θα τεθούν στην διάθεση της Επιτροπής".

Σε χθεσινή ερώτηση που δέχθηκε ο Χρ. Στυλιανίδης κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα για την καταγγελία υπογράμμισε ότι το φαινόμενο αυτό χτυπήθηκε εν τη γενέσει του παραπέμποντας σε λεπτομέρειες μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF).

Ε.Ζ.

Δείτε όλα τα σχόλια