Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.0°C
4 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
3 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
11.2°C11.9°C
3 BF 93%
Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες επίθεσης κατά προσφύγων στη Λέρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες επίθεσης κατά προσφύγων στη Λέρο

Δύο επιθέσεις σε πρόσφυγες από ακροδεξιούς έξω από το hotspot της Λέρου καταγγέλλει το Δίκτυο Ομάδων Αλληλεγγύης Δωδεκανήσου το τελευταίο 48ωρο. Σύμφωνα με την καταγγελία του Δικτύου, "την Τρίτη 2 Μαΐου το βράδυ, την ώρα που πρόσφυγες επέστρεφαν πεζοί στο hotspot της Λέρου, δέχτηκαν επίθεση από φασίστες που κινούνταν με μηχανάκια με καλυμμένες πινακίδες σαν συμμορία. Οι φασίστες χτύπησαν άσχημα με ρόπαλα και μαχαίρια τους αβοήθητους πρόσφυγες και έστειλαν 14 από αυτούς στο νοσοκομείο της Λέρου. Οι 4 από αυτούς παραμένουν για νοσηλεία. Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα Τετάρτη 3 Μαΐου, οι φασίστες πραγματοποίησαν στο Λακκί και δεύτερη επίθεση!".

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες

Η αστυνομία επιβεβαίωνε χθες το περιστατικό της 2ης Μαΐου, λέγοντας ότι έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι δράστες και ότι πρόκειται για νεαρούς Έλληνες μέχρι 25 ετών, χρεώνοντας όμως την επίθεση όχι σε ρατσιστικά κίνητρα, ενώ για τη δεύτερη επίθεση της καταγγελίας δήλωνε άγνοια. Για την πρώτη την οποία ερευνούσε, η αστυνομία σημείωνε ότι οι δράστες ήταν 8, επέβαιναν σε 4 δίκυκλα και χτύπησαν με ξύλα τους πρόσφυγες, εκ των οποίων και οι 9 έλαβαν πρώτες βοήθειες στο ιατρείο, ενώ οι 3 παρέμειναν για νοσηλεία μέχρι το πρωί της 3ης Μαΐου.

Χίος: Νύχτα έντασης στη ΒΙ.ΑΛ.

Στο μεταξύ, χθες αργά το βράδυ προσήχθησαν 7 άτομα και συνελήφθη ένα σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Χίου για τα επεισόδια που ξέσπασαν το προηγούμενο βράδυ στη ΒΙ.ΑΛ. Τα επεισόδια ήταν μεταξύ Αφγανών και Αλγερινών σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ τραυματίστηκε ένα ζευγάρι Ιρανών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL