Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.2°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
9.8°C15.2°C
1 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C14.4°C
1 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 93%
Σε ερώτηση της Ανν. Καββαδία / Ο Νιλς Μούιζνιεκς παραδέχθηκε την ανικανότητα της Ευρώπης να διαχειριστεί το προσφυγικό σύμφωνα με τις αξίες της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ερώτηση της Ανν. Καββαδία / Ο Νιλς Μούιζνιεκς παραδέχθηκε την ανικανότητα της Ευρώπης να διαχειριστεί το προσφυγικό σύμφωνα με τις αξίες της

Την ανικανότητα της Ευρώπης να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση σύμφωνα με τις περίφημες ευρωπαϊκές αξίες παραδέχθηκε ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης Αννέτας Καββαδία. Επιπλέον, ο επίτροπος υπογράμμισε την άμεση και επείγουσα ανάγκη τήρησης των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων για τη μετεγκατάσταση και επανεγκατάσταση των προσφύγων.

Παρουσιάζοντας τον ετήσιο απολογισμό έργου για το 2016 ο Ν. Μούιζνιεκς συμφώνησε με την τοποθέτηση της Ανν. Καββαδία ότι η Ευρώπη αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειριστεί την προσφυγική κρίση σύμφωνα με τις αξίες της, μολονότι φιλοδοξεί να είναι υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι ούτε το ιταλικό ναυτικό είναι δυνατόν να σηκώσει το βάρος όλων των διασώσεων στη Μεσόγειο ούτε η Ελλάδα να γίνει ο τελικός αποδέκτης όλων των προσφύγων και μεταναστών που επιστρέφονται από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Στη συνέχεια κάλεσε τα κράτη - μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκριθούν πλήρως στις υποχρεώσεις τους -σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο για την προστασία των αιτούντων άσυλο- τονίζοντας ότι, πλέον, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για καθυστερήσεις και υπαναχωρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL