Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Έκθεση Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ / Επιδημία σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών προσφύγων και μεταναστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκθεση Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ / Επιδημία σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών προσφύγων και μεταναστών

Για «επιδημία σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης παιδιών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα» κάνει λόγο έκθεση του κέντρου του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ για την υγεία και τα ανθρώπινα δικαιώματα που επικαλείται προχθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Guardian".

Σύμφωνα με τα ευρήματα, πολλά από τα παιδιά από τη Συρία, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη και καταλήγουν απομονωμένα στην Ελλάδα, αναγκάζονται να πωλούν το σώμα τους στους διακινητές τους για να αποπληρώσουν το χρέος τους.

«Αυτό το κατεπείγον πρόβλημα δεν γίνεται να αγνοηθεί. Δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι, τη στιγμή που προσφυγόπουλα κακοποιούνται και αναγκάζονται να πωλούν τα κορμιά τους μέρα μεσημέρι σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας για να επιβιώσουν» αναφέρει μια από τους συγγραφείς της έκθεσης, η δρ Βασιλεία Διγιδίκη.

Σύμφωνα με την έρευνα η μέση τιμή για την συνεύρεση με ένα παιδί είναι στα 15 ευρώ. Στις περισσότερες περιπτώσεις θύματα εκμετάλλευσης πέφτουν νεαρά αγόρια από το Αφγανιστάν, ενώ ακολουθούν και τα παιδιά από τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν. Οι πελάτες είναι συνήθως άνδρες άνω των 35 ετών, ενώ περιστατικά έχουν καταγραφεί τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και στην επαρχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL