Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Σε διαμερίσματα και οι πρόσφυγες από καταυλισμούς της Λάρισας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε διαμερίσματα και οι πρόσφυγες από καταυλισμούς της Λάρισας

Στη Λάρισα βρέθηκε χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας μαζί με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας Φιλίπ Λεκλέρκ για επαφές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας στο πλαίσιο του κλεισίματος καταυλισμών προσφύγων και της μετεγκατάστασής τους σε διαμερίσματα, δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα προσωρινής στέγασης που υλοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία σε συνεργασία και με την κυβέρνηση.

Χθες το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στη Λάρισα, μια εβδομάδα μετά από ανάλογη εκδήλωση στη Λιβαδειά, που έχει ήδη ανοίξει την αγκαλιά της στους πρόσφυγες.

Σε συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας με τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γιώργο Κωτσό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, ο Γ. Μουζάλας διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για ένα βίαιο πρόγραμμα, αλλά αυτό υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες.

«Σήμερα ήρθαμε για να συζητήσουμε πώς θα πάμε μπροστά. Πώς κλείνουμε τα camp και βάζουμε τον κόσμο σε διαμερίσματα. Όχι με επιτάξεις, αλλά με εθελοντική προσφορά και σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους» είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ότι «το πλάνο προβλέπει να βρεθούν διαμερίσματα στη Θεσσαλία και να κλείσουν τα camp στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στο Κουτσόχερο, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων σε 500 άτομα».

Στο μεταξύ έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Σύρος πρόσφυγας που πυρπολήθηκε στη ΒΙΑΛ της Χίου πριν από περίπου 10 ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL