Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Εκπρόσωπος της ΥΑ του ΟΗΕ: Tο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα λειτουργεί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκπρόσωπος της ΥΑ του ΟΗΕ: Tο πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων σε διαμερίσματα λειτουργεί

Το πρόγραμμα για τη φιλοξενία των προσφύγων σε διαμερίσματα και της Θεσσαλίας, παρουσίασε ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, Φιλίπ Λεκλέρκ σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα και εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας.

Όπως είπε ο Φ.Λεκλέρκ, το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί με τη θέληση των δήμων και των δημοτών, ενώ σημείωσε πως ήδη αυτό υλοποιείται σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λειβαδιά με τα καλύτερα αποτελέσματα.

«Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δείχνει πως οι άνθρωποι μπορούν να συμβιώσουν με τον καλύτερο τρόπο. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα στη συνύπαρξη μεταξύ των προσφύγων και των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες τόνισε, μάλιστα, ότι προηγήθηκε διάλογος με τους εκπροσώπους των δήμων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ώστε η φιλοξενία σε διαμερίσματα των ανθρώπων που έφυγαν από τον πόλεμο και προσπαθούν να βρουν μια κανονική ειρηνική ζωή, να εφαρμοστεί χωρίς προβλήματα.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, ορισμένοι από τους πρόσφυγες οι οποίοι θα διαμένουν σε διαμερίσματα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης της ΕΕ και θα φύγουν από την Ελλάδα. Στη χώρα θα παραμείνουν εκείνοι, των οποίων το αίτημα ασύλου θα γίνει αποδεκτό, ενώ όσων η αίτηση ασύλου απορριφθεί, υποχρεούνται να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Τέλος, ο Φιλίπ Λεκλέρκ σημείωσε πως η Ύπατη Αρμοστεία συνδράμει τους δήμους οι οποίοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα με τεχνικές οδηγίες και με άλλες λεπτομέρειες έτσι ώστε αυτό να αναπτυχθεί και στη Θεσσαλία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL