Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.6°C25.8°C
3 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.8°C24.9°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.8°C21.6°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.0°C
2 BF 38%
Πυρπολήθηκε πρόσφυγας στη ΒΙΑΛ στη Χίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρπολήθηκε πρόσφυγας στη ΒΙΑΛ στη Χίο

Στην Αθήνα αναμενόταν να μεταφερθεί ο πρόσφυγας ο οποίος λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι πυρπολήθηκε μέσα στη ΒΙΑΛ διαμαρτυρόμενος για τον εγκλωβισμό του στη Χίο.

Ο Σύρος διέμενε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Χίου στη ΒΙΑΛ και σύμφωνα με πληροφορίες φέρει σοβαρά εγκαύματα σε μεγάλο ποσοστό του σώματός του. Σε βίντεο που έχει κυκλοφορήσει φαίνεται πως η φωτιά που τον τυλίγει προκαλείται όταν αστυνομικός πέφτει πάνω του να του πάρει το μπιτόνι με το εύφλεκτο υγρό, όμως κατά την πάλη παίρνουν και οι δύο φωτιά.

Ο πρόσφυγας μεταφέρθηκε στο Σκυλίτσειο νοσοκομείο της Χίου, ωστόσο κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα, ενώ στο νοσοκομείου της Χίου παραμένει νοσηλευόμενος με εγκαύματα ο αστυνομικός.

"Αυτή η φοβερή τραγωδία είναι η τελευταία από μια σειρά αυτοκτονιών και αυτοτραυματισμών από πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα. Καταδεικνύει ότι έχουν χάσει κάθε ελπίδα οι χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα και ειδικά στα νησιά. Η αβεβαιότητα μαζί με τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης έχει σοβαρό αντίκτυπο στη σωματική και ψυχική τους υγεία" δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη Gauri Van Gulik σημειώνοντας ότι πρέπει να σταματήσει ο περιορισμός των ανθρώπων στα νησιά και να μεταφερθούν στην ηπειρωτική χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL