Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Αναζητείται λύση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους καταυλισμούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναζητείται λύση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους καταυλισμούς

Για την επανάληψη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας, μέσω του οποίου καλύπτονται βασικές ανάγκες στα κέντρα των προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα αλλά και στα κέντρα ταυτοποίησης στα νησιά, συνεργάζεται το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με το υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σύμφωνα με πληροφορίες από το πρώτο υπουργείο. Ο στόχος είναι να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο που αποδίδουν οι ωφελούμενοί του για τις δομές φιλοξενίας, όπως τονίζεται, ενώ επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές του υπουργείου ότι το πρόγραμμα αποδείχθηκε παρά τις πρώτες δυσκολίες, χρήσιμο.

Υπενθυμίζεται ότι οι συμβάσεις των ωφελουμένων του προγράμματος λήγουν σταδιακά από το αύριο έως και τον Ιούνιο, αφήνοντας ουσιαστικά πολλά κέντρα χωρίς απαραίτητους εργαζόμενους για την καθαριότητα αλλά και άλλες θέσεις. Μάλιστα, χθες προχώρησαν σε απεργιακή κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της Μόριας.

Συναντήσεις Μουζάλα και Μπαλάφα

Στο μεταξύ, χθες ο υπουργός και ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας και Γ. Μπαλάφας πραγματοποίησαν ενημερωτική συνάντηση με τον τομεάρχη Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και εισηγητή της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον οποίο συνόδευε η Agnieska Nachilo, γραμματέας της Επιτροπής Μετανάστευσης της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου τους ενημέρωσε για τη λειτουργία των δομών φιλοξενίας στην ενδοχώρα καθώς και για τα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα νησιά, ενώ συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πολιτική για το προσφυγικό εντός της Ε.Ε., όπως η αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου και πρόγραμμα μετεγκατάστασης σύμφωνα με το υπουργείο. Επιπλέον, αναφέρθηκαν και στους ασυνόδευτους ανήλικους.

Ακόμα ο Γ. Μπαλάφας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, με επικεφαλής τον Patrick Vial, διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος και του Τμήματος της Κεντρικής Ασίας.

Επιστροφές δέκα Σύρων προσφύγων

Χθες, σε νέα επιχείρηση επιστροφής στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας, επιστράφηκαν στην Τουρκία δέκα Σύροι πρόσφυγες - πέντε άνδρες, μία γυναίκα και τέσσερα συνοδευόμενα ανήλικα παιδιά.

Σύμφωνα με την αστυνομία, "για τον ένα υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης ασύλου σε α΄ βαθμό (πράξη διακοπής), οι οκτώ είχαν παραιτηθεί από τα αιτήματά τους για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας και ακόμα ένας είχε ανακαλέσει τη σχετική βούληση για χορήγηση ασύλου".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL