Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C24.6°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.9°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C23.3°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C24.1°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
26 °C
25.9°C25.9°C
3 BF 31%
Δ. Αβραμόπουλος: Να μην επηρεαστεί η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας από το κλίμα των ημερών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Αβραμόπουλος: Να μην επηρεαστεί η συμφωνία Ε.Ε. - Τουρκίας από το κλίμα των ημερών

Σαφές μήνυμα υπέρ της διατήρησης της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας έδωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από τη Λέσβο, την οποία επισκέφθηκε χθες μαζί με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας, Καρμέλο Αμπέλα και τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

Η συμφωνία αυτή δεν πρέπει να επηρεαστεί από το κλίμα των ημερών και πρέπει να συνεχίσει να εφαρμόζεται σε όλες της τις πτυχές, ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος προσθέτοντας μάλιστα ότι: «Απόδειξη της επιτυχούς εφαρμογής της Δήλωσης είναι η σύγκριση με την κατάσταση που κυριαρχούσε πέρυσι, όταν περίπου 10.000 μετανάστες την ημέρα διέσχιζαν το Αιγαίο, αντί για μέσο όρο 40-50 σήμερα. Οι απώλειες ζωών έχουν μειωθεί κατακόρυφα». Τόνισε πως αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους των νησιών, στις ευρωπαϊκές και ελληνικές αρχές που συντονίζουν τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, αλλά και στους εμπειρογνώμονες και τα στελέχη από τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υπενθύμισε πως η τελευταία του επίσκεψη στο νησί έλαβε χώρα μετά το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας που έφερε στην επιφάνεια λειτουργικές και οργανωτικές αδυναμίες και εξέφρασε την ικανοποίησή του «σε ό,τι αφορά την αναβάθμιση των υποδομών στα κέντρα χάρη στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση». Αναφέρθηκε στην αύξηση της χωρητικότητας του Καρά Τεπέ και σημείωσε ότι διαπίστωσε πως και οι εγκαταστάσεις στη Μόρια έχουν επίσης αναβαθμιστεί. «Το έργο αυτό θα συνεχιστεί» είπε και υπενθύμισε πως ήδη οι πιο ευάλωτες ομάδες έχουν μεταφερθεί στην ηπειρωτική χώρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL