Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής: Απαντήσεις για αύξηση μισθών και προσωπικού

Για "κατασκευή ψευδών ειδήσεων με στόχο την ελλιπή και παραπλανητική ενημέρωση των πολιτών" κάνει λόγο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στην απάντησή του για το δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου" σχετικά με την αύξηση του μισθού της διευθύντριας της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής και με την αύξηση του προσωπικού στο γραφείο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

"Σχετικά με την αύξηση κατά 50% του μισθού της διευθύντριας της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής απαντά ότι: "Η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης είναι αυτοτελής Υπηρεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής όπως η Υπηρεσία Ασύλου και η Υπηρεσία Αρχής Προσφυγών και δεν αποτελεί οργανική μονάδα του. Κατά συνέπεια η βαθμίδα του διευθυντή της Υπηρεσίας αυτής δεν αντιστοιχεί σε βαθμίδα προϊσταμένου διεύθυνσης. Αυτό ισχύει άλλωστε από τη σύσταση των εν λόγω αυτοτελών υπηρεσιών το 2011.

Γι’ αυτό και ο νομοθέτης ήδη από το 2011 (νόμος 3907/2011) προέβλεψε τον καθορισμό των αποδοχών του προϊσταμένου της Υπηρεσίας με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Η απόφαση αυτή εξ αρχής (ΦΕΚ 1865/2011 τ. Β), καθόριζε ότι οι αποδοχές αντιστοιχούν σε εκείνες του ειδικού γραμματέα.

Ωστόσο μετά τη θέση σε εφαρμογή του Ν. 4375, τον Απρίλιο του 2016, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που ακολούθησε (15.7.2016) εκ παραδρομής ταύτισε τη θέση του διευθυντή με τη θέση του προϊσταμένου Διεύθυνσης των υπολοίπων Υπηρεσιών. Αυτό διορθώνεται με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (23.2.2017)".

Σχετικά με την αύξηση του προσωπικού του γραφείου του υπουργού Γ. Μουζάλα το υπουργείο διευκρινίζει ότι "λόγω αυξημένων υποχρεώσεων με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (4.11.2015) ο αριθμός συνεργατών του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής διαμορφώνεται ως εξής:

* Μετακλητοί υπάλληλοι, από τέσσερις (4) αυξάνονται σε εννιά (9).

* Ειδικοί σύμβουλοι / συνεργάτες, από τρεις (3) αυξάνονται σε πέντε (5).

* Αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από δέκα (10) αυξάνονται σε είκοσι (20).

Με τη θέσπιση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής στις 4 Νοεμβρίου 2016 οι θέσεις που αρχικά εγκρίθηκαν για συνεργάτες του υπουργού ήταν λιγότεροι από τον τελικό αριθμό συνεργατών που είχε ο ίδιος ως αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών. Διευκρινίζεται εκ νέου ότι λόγω αυξημένων υποχρεώσεων με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (20.1.2017) ο αριθμός συνεργατών του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής διαμορφώνεται ως εξής:

* Μετακλητοί υπάλληλοι, από τέσσερις (4) αυξάνονται σε έξι (6) κι έχουν καλυφθεί όλες.

* Ειδικοί σύμβουλοι / συνεργάτες, από τρεις (3) αυξάνονται σε οκτώ (8). Από αυτούς κατειλημμένες είναι οι επτά (7) θέσεις, εκ των οποίων μια (1) δημόσια υπάλληλος σε θέση ειδικού συμβούλου.

* Αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι από δέκα (10) αυξάνονται σε είκοσι (20), εκ των οποίων κατειλημμένες είναι οκτώ (8)" .

Καταλήγοντας το υπουργείο επισημαίνει ότι "κάθε απόφαση που λαμβάνεται αναρτάται στο Διαδίκτυο, αρκούσε μια απλή, πρωτογενής, δημοσιογραφική έρευνα για να διασταυρωθεί η 'είδηση'. Όπως αποδεικνύεται, τίποτα απ’ όσα αναγράφονται στο δημοσίευμα δεν είναι αληθή".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο