Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.8°C17.0°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
10.3°C14.5°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.1°C11.3°C
1 BF 66%
Χανιά: Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χανιά: Επίσκεψη βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ σε χώρο φιλοξενίας μεταναστών

To θέμα της έλλειψης οργανωμένων δομών φιλοξενίας για τους παράτυπους μετανάστες στην Περιφέρεια Κρήτης επισήμανε σήμερα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφθηκε το κλειστό γυμναστήριο της Παλαιάς Ηλεκτρικής στα Χανιά όπου φιλοξενούνται 60 παράτυποι μετανάστες που αποβίβασε σκάφος στην περιοχή Ακρωτηρίου πριν από 15 ημέρες.

Σκοπός της επίσκεψης του κλιμακίου στο οποίο συμμετείχαν οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο συντονιστής της ΝΕ του κόμματος Ανδρέας Παπανδρέου και μέλη της ΝΕ ήταν να διαπιστωθούν επί τόπου οι συνθήκες που επικρατούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Όπως ανακοίνωσε η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ «οι συνθήκες παραμονής στην παλιά Ηλεκτρική πρέπει να είναι συνθήκες φιλοξενίας και όχι κράτησης.

Παράλληλα με τις διεθνείς συμφωνίες που επιβάλλουν στις χώρες υποδοχής συγκεκριμένες ενέργειες καταγραφής και ταυτοποίησης, υπάρχουν και υποχρεώσεις για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου, τον σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση και την υποχρέωση κάλυψης των βασικών αναγκών του ατόμου. Οι υποχρεώσεις αυτές απορρέουν επίσης από δεσμευτικές διεθνείς συμβάσεις, και είναι υπέρτερου χαρακτήρα. Με αυτή την έννοια, αψυχολόγητοι όσο και μη ανεκτοί περιορισμοί πρέπει να αρθούν χωρίς καθυστέρηση.

Για την όλη εξέλιξη του θέματος έχουν υπάρξει επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο και δρομολογούνται άμεσα λύσεις».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «η συγκυρία της μαζικής εισόδου προσφύγων αναδεικνύει για μιαν ακόμα φορά την έλλειψη κατάλληλης υποδομής πρώτης φιλοξενίας σε επίπεδο Κρήτης, που να πληροί όλες τις αναγκαίες προϋποθέσεις, (διερμηνείας, ενημέρωσης για τα δικαιώματα όσων καταφθάνουν, υγειονομικής περίθαλψης).

Απαιτείται γι αυτό σχεδιασμός και συνεργασία των φορέων του νησιού, κατεύθυνση προς την οποία θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Το μεσημέρι έξω από τον χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής πολίτες πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους 60 παράτυπους μετανάστες ζητώντας να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για όσο διάστημα θα παραμείνουν στον χώρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL