Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Με εκδηλώσεις και αδελφοσύνη υποδέχεται ο Δήμος Χαϊδαρίου τα προσφυγόπουλα στα σχολεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με εκδηλώσεις και αδελφοσύνη υποδέχεται ο Δήμος Χαϊδαρίου τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Με εκδηλώσεις, παρουσία μάλιστα και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και μια ανοιχτή αγκαλιά υποδέχεται ο Δήμος Χαϊδαρίου τα προσφυγόπουλα στα σχολεία του.

Χθες μάλιστα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο, όπου φοιτούν και προσφυγόπουλα, βρέθηκαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Μίσσας, οι διεθνείς μπασκετμπολίστες Νίκος Παππάς και Βαγγέλης Μάντζαρης, ο αργυρός ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης και ο προπονητής του Νίκος Γέμελος, οι διεθνείς πολίστες Παναγιώτης Τζωρτζάτος και Κωνσταντίνος Γούτης, η ολυμπιονίκης της πάλης και γ.γ. του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, καθώς και ο εκπρόσωπος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Ηλίας Ξιάρχος, έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Χαϊδαρίου.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος τους καλωσόρισε και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη χθεσινή πρωτοβουλία. Συζήτησαν για το προσφυγικό, τη θέση της δημοτικής αρχής για την ανάγκη έμπρακτης αλληλεγγύης και υποδοχής των προσφύγων και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου με τη συμμετοχή και στήριξη δεκάδων πολιτιστικών, αθλητικών σωματείων και εθνικοτοπικών συλλόγων από την πρώτη στιγμή άφιξης των προσφύγων στον δήμο. Κατά την επίσκεψη των αθλητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο οι αθλητές μίλησαν στους μαθητές όλου του σχολείου και μοίρασαν δώρα στα προσφυγόπουλα.

Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την εκδήλωση της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30, στο δημαρχείο Χαϊδαρίου με τίτλο "Ο διάλογος μεταξύ πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά", στην οποία αναμένεται να παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί εικαστικό έργο εμπνευσμένο από την Γκουέρνικα του Πικάσο, το οποίο έχουν δημιουργήσει Έλληνες μαθητές και μαθητές - πρόσφυγες από τον χώρο φιλοξενίας του Σκαραμαγκά. Τα παιδιά θα τραγουδήσουν και θα μιλήσουν για πανανθρώπινες αξίες, όπως η φιλία, η αδελφοσύνη και ο πολιτισμός.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Διεύθυνση Π.Ε. Γ' Αθήνας, ο Δήμος Χαϊδαρίου και η οργάνωση «Ορίζοντες - Ανθρωπιστικές και Πολιτιστικές Δράσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL