Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Απεργία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απεργία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου της Υπηρεσίας Ασύλου την προσεχή Δευτέρα για τη μη έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας τους. Μάλιστα χθες η Υπηρεσία Ασύλου ενημέρωσε επίσημα ότι "τα Περιφερειακά Γραφεία και Κλιμάκια της Υπηρεσίας Ασύλου θα υπολειτουργήσουν λόγω προκήρυξης απεργίας από τους εργαζόμενους. Οι εξυπηρετούμενοι, τα ραντεβού των οποίων θα αναβληθούν, ενημερώνονται τηλεφωνικά".

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, ενημερώθηκαν στις 25 Ιανουαρίου "μέσω e-mail από το Τμήμα Διαχείρισης & Εφαρμογής Προγραμμάτων της Υπηρεσίας Ασύλου, ότι η έγκαιρη καταβολή της μισθοδοσίας καθίσταται αδύνατη για άγνωστο χρονικό διάστημα. Η αδυναμία αυτή οφείλεται, σύμφωνα με το ως άνω Τμήμα, σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για την ενοποίηση των οικονομικών υπηρεσιών του νεοσύστατου υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Τονίζεται μάλιστα ότι η νεοσύστατη Οικονομική Υπηρεσία πρέπει πρώτα να στελεχωθεί, μία διαδικασία εξαιρετικά χρονοβόρα".

Όπως σημειώνουν, η είδηση δημιουργεί μεγάλη αγωνία και αβεβαιότητα στους περίπου 370 συμβασιούχους ανά την Ελλάδα. Προσθέτουν επίσης ότι "σε αρκετούς συναδέλφους ήδη οφείλονται οι μισθοί των μηνών Δεκεμβρίου 2016 και Ιανουαρίου 2017, ενώ ορισμένοι δουλεύουν ανασφάλιστοι και αρκετοί έχουν ήδη έρθει αντιμέτωποι με επανειλημμένες καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών τους".

Πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφεραν ότι όντως περίπου 60 εργαζόμενοι είναι εδώ και ένα μήνα απλήρωτοι και έχουν ζητήσει από "το υπουργείο Οικονομίας να απελευθερωθούν το ταχύτερο κονδύλια του ΕΣΠΑ ώστε να πληρωθούν", ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία σύστασης της νέας υπηρεσίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL