Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Δεν υπέγραψε ο Γ. Μουζάλας το τελικό κείμενο της διάσκεψης στη Βιέννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δεν υπέγραψε ο Γ. Μουζάλας το τελικό κείμενο της διάσκεψης στη Βιέννη

Δεν υπέγραψε τελικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας το τελικό κείμενο της διάσκεψης υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας από 16 χώρες της κεντρικής Ευρώπης και των Βαλκανίων που ολοκληρώθηκε στη Βιέννη. Θυμίζουμε ότι αρχικά η Ελλάδα δεν είχε προσκληθεί στην συγκεκριμένη άτυπη διάσκεψη και ότι τελικά ο υπουργός Γ. Μουζάλας, εμμέσως επέβαλε την παρουσία του, όπως είχε ο ίδιος αναφέρει σε δημοσιογράφους.

Τη μη υπογραφή από τον υπουργό το υπουργείο δικαιολόγησε σε χθεσινή του ανακοίνωση ώς εξής: "Η πάγια θέση του κ. Μουζάλα και της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάγκη δημιουργίας ενός νόμιμου δρόμου για τη μετανάστευση ήταν το σημείο στο οποίο υπήρξαν αντιδράσεις και δεν συμπεριλήφθηκε στο τελικό κείμενο. Η μη αναφορά της πάγιας ελληνική θέσης για την ανάγκη δημιουργίας ενός νόμιμου δρόμου για τη μετανάστευση ήταν ο λόγος για τον οποίο ο Έλληνας υπουργός δεν υπέγραψε το τελικό κείμενο της Διάσκεψης".

Κατά τ’ άλλα, σύμφωνα με το υπουργείο, ο Γ. Μουζάλας "υπήρξε δέκτης ευμενών σχολίων από τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια που έχει καταβάλλει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού ζητήματος. Η πλειονότητα των παρατηρήσεων-παρεμβάσεων του κ. Μουζάλα έγιναν δεκτές στο τελικό κείμενο της διάσκεψης, στο οποίο αποσαφηνίζεται ο τρόπος φύλαξης των συνόρων στη στεριά και τη θάλασσα. Πρόκειται για μια σημαντική πρόοδο, καθώς είναι ένα ζήτημα για το οποίο η Ελλάδα υπήρξε στο παρελθόν αποδέκτης επικρίσεων από κάποιες χώρες".

Τέλος, τονίστηκε ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπερθεμάτισε για την ανάγκη σκληρής στάσης απέναντι στους δουλέμπορους και λαθρέμπορους μεταναστών, όχι στους μετανάστες, σημείο στο οποίο συμφώνησαν οι συμμετέχοντες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL