Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Μια ανοιχτή αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μια ανοιχτή αγκαλιά για τα προσφυγόπουλα

Με χειροκροτήματα και χαμόγελα υποδέχθηκαν γονείς, συλλογικότητες, τοπικοί φορείς, αλληλέγγυοι και μέλη της ΚΕΕΡΦΑ τα 27 προσφυγόπουλα που χθες πέρασαν την πόρτα του 15ου Δημοτικού Σχολείου της Νίκαιας. Την ίδια ώρα στην Τερψιθέα Λάρισας οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι μαθητές του δημοτικού σχολείου υποδέχθηκαν τα προσφυγόπουλα με τραγούδια, μικρά δωράκια και φιλιά από τη διευθύντρια του σχολείου. Στην υποδοχή συμμετείχε ο τοπικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Η παρουσία της αστυνομίας στον χώρο ήταν διακριτική, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί το παραμικρό. Σήμερα αναμένεται να περάσουν την πόρτα του 26ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας τα προσφυγόπουλα, όμως εκεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων τονίζει ότι θα απέχει από την υποδοχή. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το σχολείο στο οποίο σημειώθηκαν οι αντιδράσεις και που κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων λειτουργεί με παράτυπο τρόπο και καλεί γονείς και μαθητές να δούν σε σελίδα του Facebook βίντεο ρατσιστικού και ξενοφοβικού περιεχομένου, έχουν οδηγήσει σε αυτεπάγγελτη έρευνα από τις αρχές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμος Λάρισας κάλεσε τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου σε συνάντηση στο γραφείο του, την περασμένη Δευτέρα, προκειμένου να διατυπωθούν με σαφήνεια τα ζητήματα που απασχολούν τους γονείς και δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων απάντησε με επιστολή που ζητάει από τον δήμαρχο να παρουσιαστεί στα ΜΜΕ και να πει ότι ο σύλλογος δεν είναι μια "μικρή ακραία, ρατσιστική, ξενοφοβική, φασιστική κ.λπ. ομάδα γονέων στο 26ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας", αλλιώς κάνει λόγο για προσχηματικό διάλογο.

"Στην πρόσκληση του δημάρχου διαπιστώσαμε πως ο πρόεδρος του συλλόγου με επιστολή του θέτει όρους και προϋποθέσεις που οδηγούν στην ακύρωση της συνάντησης" σημειώνει ανακοίνωση του δήμου, με την οποία απευθύνει εκ νέου ανοικτή πρόσκληση για συνάντηση με το Δ.Σ. του συλλόγου και καταλήγοντας: "Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του."

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL