Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Έκκληση στους δήμους να αξιοποιούν το προσωπικό στις δομές προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έκκληση στους δήμους να αξιοποιούν το προσωπικό στις δομές προσφύγων

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στις προσλήψεις προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για τους δήμους που έχουν στα διοικητικά τους όρια δομές για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες δίνει η κυβέρνηση. Την ίδια ώρα, ζητάει από τους δήμους να αξιοποιούν το προσωπικό για τις ανάγκες τους, που αφορούν επίσης και τις ανάγκες που προκύπτουν από τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού πληθυσμού που ζει σε δομές φιλοξενίας.

“Μέσα από ένα ειδικό πρόγραμμα θελήσαμε να ενισχύσουμε τους δήμους που σηκώνουν το μεταναστευτικό-προσφυγικό με εντελώς αντικειμενικές και διαφανείς διαδικασίες” τόνισε (ρ/σ North FM) ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μπαλάφας. “Οι άνθρωποι αυτοί προσλαμβάνονται βασικά στο επίπεδο των δήμων για να ασχοληθούν και με τον δήμο, και με την αντιμετώπιση των προσφυγικών δομών” σημείωσε, εξηγώντας πως “εργάζονται για τις ανάγκες των δήμων οι οποίοι έχουν στα όρια του δήμου τους και προσφυγικές δομές και ασχολούνται έμμεσα με αυτές”. “Καλό όμως είναι να απασχοληθούν στο πεδίο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους” προτρέπει ο υφυπουργός, συμπληρώνοντας: “Περισσότερο πρέπει να το κατανοήσουν αυτό οι δήμοι που κρατάνε το προσωπικό για την εξυπηρέτηση των δημοτών τους”. Έφερε, μάλιστα, το παράδειγμα της δομής του Ελαιώνα, όπου εκεί “ένας πολύ μεγάλος αριθμός των ανθρώπων που προσλήφθηκαν μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας δουλεύουν μέσω του δήμου στη συγκεκριμένη δομή και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν από τη φιλοξενία των προσφύγων”.

“Τίποτα παράνομο δεν έχει συμβεί, τίποτα πελατειακό δεν έχει συμβεί” διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημ. Τζανακόπουλος, σημειώνοντας ότι οι προσλήψεις μέσω προγράμματος κοινωφελούς εργασίας έγιναν με βάση τον προγραμματισμό των δήμων που δέχονταν πρόσφυγες στο έδαφός του και οι ανάγκες ήταν αυξημένες. “Οι προσλήψεις αυτές έγιναν στη βάση ενός σχεδιασμού ο οποίος προηγήθηκε της συμφωνίας Ε.Ε. - Τουρκίας” σημείωσε ο Δημ. Τζανακόπουλος.

“Τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία έχουν γίνει σε συνεργασία και έχουν λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και βεβαίως αφορούν όχι απλώς και μόνο την αντιμετώπιση αναγκών του προσφυγικού προβλήματος, αλλά αφορούν αντιμετώπιση αναγκών που αφορούν το σύνολο των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επομένως, κανένα πρόβλημα δεν υφίσταται σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη προκήρυξη” εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Ρήγας, υποστηρίζοντας (ΣΚΑΪ) ότι “θα γίνει έλεγχος στους δήμους που έχουν αναλάβει την ευθύνη των προσλήψεων και όπου χρειάζεται θα παρθούν τα μέτρα που πρέπει να υπάρχουν. Η κυβέρνηση, όπου υπάρχει θέμα, θα το λύσει. Αν κάποιοι δεν το έκαναν με τον ορθό τρόπο, θα λυθεί το θέμα” κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL