Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.1°C17.0°C
2 BF 66%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.1°C15.3°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
9.0°C13.8°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
7.9°C14.1°C
0 BF 87%
Μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ελλάδα από την ΕΕ στο προσφυγικό, ζήτησε ο Σ.Ματταρέλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγαλύτερη υποστήριξη στην Ελλάδα από την ΕΕ στο προσφυγικό, ζήτησε ο Σ.Ματταρέλα

Στην ανάγκη η Ευρώπη να στηρίξει τους πρόσφυγες, αναφέρθηκαν ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλα και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, εξερχόμενοι από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα.

Ο κ. Ματταρέλα, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, επισκέφθηκε τον καταυλισμό συνοδευόμενος από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, ξεναγήθηκε από υπαλλήλους της δομής και συνομίλησε με πρόσφυγες.

Ο Ελαιώνας είναι ένας πολύ καλά οργανωμένος καταυλισμός, στο χώρο του οποίου παρέχονται σημαντικές υπηρεσίες, δήλωσε ο κ. Ματταρέλα.

«Συνάντησα στον περίπατό μου παιδιά με καλή διάθεση, ενώ άλλα τα είδα να αθλούνται. Η ύπαρξη, όμως αυτού του καταυλισμού, μαρτυρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αυτοί οι άνθρωποι, όπως επίσης και το καθήκον όλης της Ευρώπης να τους φροντίσει» ανέφερε ο ίδιος.

«Τα πρόσωπα των παιδιών που φιλοξενούνται στον Ελαιώνα, και όλων των παιδιών που διαμένουν σε παρόμοιες δομές, είναι μια έκκληση στη συνείδησή μας», συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Ο ίδιος αναγνώρισε πως «η Ελλάδα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Οι χώροι φιλοξενίας στην Ελλάδα θα γίνουν όπως του Ελαιώνα, ίσως και καλύτεροι», επισήμανε από πλευράς του ο Γ.Μουζάλας, και εξήγησε πως «το 25% των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ, δικαιούνται και έχει εγκριθεί η μετεγκατάστασή τους, αλλά οι ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται να τους δεχτούν.

» Η Ιταλία και η Ελλάδα αποτελούν πύλες εισόδου στην Ευρώπη, αλλά είναι ανήθικο το βάρος του προσφυγικού να αφεθεί μόνο σε αυτές», συμπλήρωσε ο υπουργός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL