Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση αναγκών στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: Σε ετοιμότητα το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αντιμετώπιση αναγκών στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων

Κέντρο φιλοξενίας στη Μόρια Λέσβου

Με εμφιαλωμένα νερά, τις αντλίες της Πυροσβεστικής σε επιφυλακή και την αντιμετώπιση των ολιγόλεπτων διακοπών ηλεκτροδότησης, προσπαθεί το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που έχουν ανακύψει στις δομές φιλοξενίας των προσφύγων από το δριμύ ψύχος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΜΠΕ.

"Γενικότερα, στις 33 δομές όπου φιλοξενούνται περίπου 10.500 άνθρωποι, από τον Βόλο και πάνω, η κατάσταση είναι σχετικά καλή. Συνεχίζεται αδιαλείπτως η σίτιση και όπου υπάρχει διακοπή νερού από τον παγετό, οι ανάγκες καλύπτονται με εμφιαλωμένα νερά", ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, ειδικός σύμβουλος του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Όσον αφορά το Βαγιοχώρι, όπου εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μερικές οικογένειες, ο κ. Αλεξανδρίδης ξεκαθάρισε ότι αρνούνται να φύγουν, παρά το γεγονός ότι τους έχει προταθεί να μείνουν σε στεγασμένους χώρους.

"Έχουμε ήδη στείλει σόμπες για να ζεσταθούν τα μέλη των οικογενειών, τα οποία είναι κυρίως από το Αφγανιστάν και επιμένουν να μείνουν στο Βαγιοχώρι" δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Αλεξανδρίδης, προσθέτοντας ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες του υπουργείου για απομείωση των προσφύγων από τις δομές και μεταφορά τους σε ξενοδοχεία και διαμερίσματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL