Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έπαινοι του Πάπα σε Ελλάδα, Ιταλία, Γερμανία και Σουηδία

Για τους χειρισμούς στο προσφυγικό - Έκκληση του Φραγκίσκου στη διεθνή κοινότητα να ξεκινήσει μια σοβαρή διαπραγμάτευση για τη Συρία, «η οποία να θέσει τέρμα σε αυτήν τη σύγκρουση, που προκαλεί μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή»

Για τις πολιτικές υπέρ της υποδοχής μεταναστών επαίνεσε την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Σουηδία ο Πάπας Φραγκίσκος. Απευθυνόμενος τους πρέσβεις των ξένων χωρών που έχουν διαπιστευθεί στην Αγία Έδρα, εξέφρασε επαίνους, λέγοντας: «Είμαι ευγνώμων στις τόσες χώρες, οι οποίες με γενναιοδωρία υποδέχονται όσους ανθρώπους βρίσκονται σε κατάσταση ανάγκης, αρχίζοντας από τις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, ιδίως την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα και τη Σουηδία».

Για το προσφυγικό ζήτημα ανέφερε ότι «είναι μια υπόθεση, η οποία δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορες κάποιες χώρες, ενώ άλλοι σηκώνουν το ανθρωπιστικό βάρος της αντιμετώπισης μιας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης, η οποία μοιάζει να μην έχει τέλος. Κάτι, που σε περιπτώσεις που είναι κάθε άλλο παρά σπάνιες, απαιτεί μεγάλες προσπάθειες και επιφέρει σημαντικές δυσκολίες».

Σύμφωνα με τον Πάπα, «όλοι θα έπρεπε να συμβάλουν στην οικοδόμηση του καλού για όλο τον πλανήτη μας, με απτές κινήσεις ανθρωπιάς, οι οποίες αποτελούν τα κύρια στοιχεία της ειρήνης και της ανάπτυξης εκείνης, που ακόμη αναμένουν ολόκληρα κράτη και εκατομμύρια άνθρωποι».

Παράλληλα, ο Πάπας απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να καταβάλει πραγματικές προσπάθειες, ώστε να ξεκινήσει μια σοβαρή διαπραγμάτευση για τη Συρία, «η οποία να θέσει τέρμα σε αυτήν τη σύγκρουση, που προκαλεί μια πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή».

Δείτε όλα τα σχόλια