Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ / Γιάννης Μουζάλας: Από τον Μάρτιο η οικονομική ενίσχυση στους πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΥΖΑΛΑΣ / Γιάννης Μουζάλας: Από τον Μάρτιο η οικονομική ενίσχυση στους πρόσφυγες

Τη δέσμευση ότι θα τεθεί σε εφαρμογή από τον ερχόμενο Μάρτιο το πρόγραμμα για τη διάθεση χρημάτων στους πρόσφυγες ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ χθες ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. Το ύψος του βοηθήματος θα είναι ένα ευρώ λιγότερο από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα (200 ευρώ ανά άτομο, 400 ανά οικογένεια).

Ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι, μετά τη συμφωνία με την Ε.Ε., πρόσφυγες και μετανάστες καταγράφονται σε βάση δεδομένων και αυτή τη στιγμή προσεγγίζουν τους 50.000. Για τη συμφωνία με δηλώσεις του στη “Βραδυνή της Κυριακής” είχε πει ότι μπήκε τάξη στο χάος και προσέθεσε πως χωρίς αυτήν θα ήταν 100.000 ακόμη πρόσφυγες και μετανάστες στην Ελλάδα. Στόχος από εδώ κι έπειτα, ανέφερε στον ΣΚΑΪ, είναι να υπάρξει κατανομή των προσφύγων σε περισσότερα κέντρα φιλοξενίας τα οποία βρίσκονται υπό κατασκευή.

Επίσκεψη του Γ. Μπαλάφα σε Ελληνικό και Σκαραμαγκά

Τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων σε Ελληνικό και Σκαραμαγκά επισκέφθηκε χθες ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας. Οι συντονιστές των δομών τον ενημέρωσαν για τα καθημερινά ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των χώρων.

Ο Γ. Μπαλάφας είχε απευθείας συνομιλία με οικογένειες προσφύγων ώστε να διαπιστωθεί αν οι συνθήκες στέγασης και θέρμανσης στα προσωρινά καταλύματα είναι επαρκείς. "Αυτές τις ημέρες, πάνω απ’ όλα, πρέπει να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, ανεξάρτητα από θρησκεία, εθνικότητα, φυλή και φύλο» τόνισε ο υφυπουργός.

Επισκέφθηκε ακόμη τον ξενώνα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) στον Άλιμο, την Ένωση Πολιτών Μοσχάτου «Μεσοποταμία» και την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, δομές με σημαντικό κοινωνικό έργο στις τοπικές κοινωνίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL