Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Ένταση και μικροεπεισόδια στο hotspot της Χίου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ένταση και μικροεπεισόδια στο hotspot της Χίου

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στο hot spot της ΒΙ.ΑΛ. στη Χίο, ενώ υπήρξαν μικροτραυματισμοί τόσο προσφύγων όσο και μίας υπαλλήλου της υπηρεσίας ασύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν μια Σύρια διαμαρτυρήθηκε έντονα σε υπάλληλο της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου για την καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης παραχώρησης ασύλου. Η συσσωρευμένη ένταση δεν άργησε να κορυφωθεί, με τη γυναίκα από τη Συρία να διαπληκτίζεται σε υψηλούς τόνους με τον υπάλληλο, ενώ πολύ σύντομα τα αίματα άναψαν και για πολλούς πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι επιχείρησαν να εγκλωβίσουν τους εργαζόμενους στους χώρους της ΒΙ.ΑΛ.

Δυνάμεις των ΜΑΤ επενέβησαν με γκλοπ και περιορισμένη χρήση χημικών προκειμένου να φυγαδεύσουν εκτός του hot spot τους εργαζόμενους και να περιορίσουν τα επεισόδια προκειμένου να μην λάβουν διαστάσεις, αντίστοιχες με αυτές των προηγούμενων ημερών σε Λέσβο και Σάμο. Γι' αυτόν τον λόγο από νωρίς το πρωί άλλωστε υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από τον χώρο της ΒΙ.ΑΛ.

Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, ενώ η Σύρια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παράλληλα, μικροτραυματισμούς φέρεται να έχει και μια εργαζόμενη στην υπηρεσία ασύλου από την προσπάθειά της να τρέξει έξω από το hotspot. Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής παρέμειναν έξω από τη ΒΙ.ΑΛ. αλλά και τη Σούδα.

Σε σοβαρή κατάσταση το προσφυγόπουλο που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στη Λέρο

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση το 6χρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία που παρασύρθηκε το βράδυ της Τρίτης από αυτοκίνητο στη Λέρο μαζί με τον αδερφό του. Αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες του τροχαίου, ωστόσο, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχει ρατσιστικό κίνητρο και ότι πρόκειται για ατύχημα.

Το τραύμα που φέρει στο κεφάλι το άτυχο προσφυγόπουλο κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρό και γι' αυτό τον λόγο αποφασίστηκε αεροδιακομιδή στην Κρήτη. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Λέρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL