Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.2°C23.5°C
2 BF 75%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C22.1°C
2 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
23 °C
20.0°C23.2°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C24.9°C
1 BF 83%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.1°C
0 BF 72%
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέο ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή των μεταναστών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο / Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέο ταξιδιωτικό έγγραφο για την επιστροφή των μεταναστών

Την εισαγωγή ενός νέου ταξιδιωτικού εγγράφου για τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο να διευκολύνει την επαναπροώθηση στις πατρίδες τους όσων έχουν ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη, αλλά το αίτημα αυτό έχει απορριφθεί.

Η δημιουργία του νέου εγγράφου εγκρίθηκε με ψήφους 494 υπέρ έναντι 112 και 50 αποχές. Για να τεθεί σε ισχύ το μέτρο, προϋπόθεση είναι η έγκριση του από το συμβούλιο υπουργών της Ε.Ε. Η προώθηση αυτού του μέτρου έγινε μετά τη διαπίστωση ότι πολλά πρόσωπα των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίφθηκαν δεν επέστρεφαν στις χώρες προέλευσης.

Το νέο έγγραφο θα φέρει περισσότερες δικλίδες ασφαλείας, κυρίως χάρη στα υδατογραφήματα, θα είναι γραμμένο στη γλώσσα της χώρας όπου έχει ζητήσει άσυλο ο κάτοχός του και θα μεταφράζεται επίσης στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Ευρωβουλευτές, κυρίως των Πρασίνων και της Αριστεράς, εξέφρασαν αμφιβολίες για τη χρησιμότητα του μέτρου. "Τα έγγραφα απορρίπτονται συχνά από τις χώρες προέλευσης. Η Κομισιόν δεν έχει κάνει κάποια μελέτη για να δείξει τι θα μπορούσε να αλλάξει με αυτό το έγγραφο" τόνισε η Γερμανίδα ευρωβουλευτής των Πρασίνων Σκα Κέλερ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL