Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Μαρτυρία- σοκ: “Δεν ήρθαν να μας σώσουν. Ήρθαν να μας πνίξουν”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρτυρία- σοκ: “Δεν ήρθαν να μας σώσουν. Ήρθαν να μας πνίξουν”

(Photo Eurokinissi)

"Δεν ήρθαν να μας σώσουν. Ήρθαν να μας πνίξουν", ήταν η δημόσια μαρτυρία τριών από τους 16 διασωθέντες μετανάστες του Φαρμακονησίου, που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου μπροστά στην Βουλή, αναιρώντας τα όσα διέρρεε χθες στον Τύπο το υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα.

"Μπορώ να αναγνωρίσω τους πέντε από τους έξι λιμενικούς, που βρίσκονταν στο σκάφος", είπε ένας από τους διασωθέντες καλώντας τους να έρθουν ενώπιόν τους να παραδεχθούν ότι "λένε ψέμματα".

Από τις δημόσιες μαρτυρίες των διασωθέντων προκύπτει ότι εκείνο το βράδυ όσοι διασώθηκαν ήταν γιατί κατάφεραν να ανέβουν στο σκάφος του Λιμενικού, επειδή είχε πάθει βλάβη η μηχανή του και δεν μπορούσε να αποπλεύσει, όπως είπαν οι διασωθέντες. Ενώ για τους δυο, που το Λιμενικό ισχυρίζεται ότι έπεσαν αυτοβούλως στην θάλασσα, οι δημόσιες μαρτυρίες διαψεύδουν το γεγονός, λέγοντας ότι "επειδή μας τράβηξε από το σκάφος του Λιμενικού", αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την ευστάθειά της η λέμβος στην οποία επέβαιναν οι μετανάστες και να "πέσουν δυο από αυτούς στην θάλασσα".

Οι μαρτυρίες προκάλεσαν σοκ στους παρευρισκόμενους, που απέτισαν φόρο τιμής στους 12 νεκρούς μετανάστες μαζί με αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις. Με την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου, πραγματοποίησαν πορεία προς τα Προπύλαια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL